01.11.2010. / 17:15

Autor: Hina

EasyJet: Od danas linija Pariz-Zagreb-Pariz

Danas je u Zračnu luku Zagreb sletio prvi zrakoplov niskotarifnog prijevoznika "easyJet" iz Pariza, čime je "easyJet" dodao Zagreb u svoju mrežu na destinaciji Pariz-Zagreb-Pariz, priopćila je Zračna luka.

Easyjet će letjeti na liniji Pariz-Zagreb-ParizEasyjet će letjeti na liniji Pariz-Zagreb-ParizDanas je u Zračnu luku Zagreb sletio prvi zrakoplov niskotarifnog prijevoznika "easyJet" iz Pariza, čime je "easyJet" dodao Zagreb u svoju mrežu na destinaciji Pariz-Zagreb-Pariz, priopćila je Zračna luka.

Prilikom slijetanja u zagrebačku zračnu luku zrakoplov je dočekan tradicionalnim "vodenim pozdravom" u znak dobrodošlice.

Taj europski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik otvorio je jedan od dva nova leta iz Zagreba i to za Pariz (Charles de Gaulle), a od 11. veljače 2011. uspostaviti će se i linija za London (Gatwick). Karte su dostupne već od minimalnih 31.99 eura, uključujući poreze i pristojbe.

Let za Pariz prometovat će četiri puta tjedno te pet puta tjedno za London Airbusom 319.

"'EasyJet' je trenutno broj jedan u europskoj zračnoj prometnoj mreži zahvaljujući svojoj prisutnosti na 100 vodećih europskih linija i na 50 najvećih europskih aerodroma. Više od 300 milijuna Europljana živi unutar jednog sata vožnje od 'easyJetovog' aerodroma, što je više nego kod bilo koje druge aviokompanije", navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako će ove godine profit "easyJeta" rasti za 10 posto, i prevest će 50 milijuna putnika na preko 520 linija između 122 aerodroma u 29 zemalja.

"Po broju putnika, 'easyJet' je najveća britanska i četvrta po veličini europska aviokompanija. U 2009. aviokompanija je prevezla 28 milijuna putnika u Velikoj Britaniji i 46 milijuna ukupno. Prosječna udaljenost koju prelete 'easyJetovi' putnici je 1100 kilometara", navodi se u priopćenju Ureda za odnose s javnošću Zračne luke Zagreb.

Vezane vijesti

Bitka za regiju i smrt pet jadranskih zračnih luka

Bitka za regiju i smrt pet jadranskih zračnih luka

Vlada je nakon godinu i pol dana natječajne procedure prošli tjedan konačno potpisala koncesijski ugovor za Zračnu luku Zagreb s jedinim ponuđačem -… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika