Objavljeno u Nacionalu br. 781, 2010-11-02

Autor: Berislav Jelinić

Nove optužbe na račun Nenada Šipušića: Ugostitelj tvrdi da je nezakonito priveden

NENAD ŠIPUŠIĆ u središtu je pozornosti
nakon svjedočenja na suđenju za atentat na
Ivu Pukanića i Niku FranjićaNENAD ŠIPUŠIĆ u središtu je pozornosti nakon svjedočenja na suđenju za atentat na Ivu Pukanića i Niku FranjićaRedakciji Nacionala prije nekoliko dana javio se jedan zagrebački ugostitelj koji tvrdi da je bio žrtva nezakonitog postupanja policajca Nenada Šipušića. Šipušić je nedavno dospio u središte pozornosti nakon što je svjedočeći u postupku koji se vodi protiv optuženih za atentat na Ivu Pukanića i Niku Franjića izjavio da je nekoliko dana prije atentata dobio informaciju da Robert Matanić zna da će se dogoditi atentat u središtu Zagreba i da je tu informaciju zanemario smatrajući je odveć općenitom.

Zagrebački ugostitelj, čiji je identitet poznat redakciji Nacionala, tvrdi da je Šipušić u njegovu slučaju namjerno utvrdio pogrešno činjenično stanje, te da je on zato neopravdano završio u pritvoru dulje od mjesec dana. Ugostitelj se trudio dokazati Šipušiću da je žrtva lažnog prijavljivanja, reketa i iznude osobe koja je u to vrijeme radila kao konobar u njegovu kafiću. Taj ugostitelj tvrdi da je njegov bivši zaposlenik htio na prijevaru preuzeti vođenje njegova kafića, pa ga je lažno prijavio za ucjenu i iznudu. Ugostitelj tvrdi da je u tom slučaju zajedno s tim njegovim konobarom djelovao još jedan policajac (podaci o identitetu policajca poznati su redakciji Nacionala). Na njegovu žalost, slučaj je dospio do Nenada Šipušića, koji je ugostitelju odredio pritvor. Ugostitelj tvrdi da je tek kasnije na intervenciju suda pušten iz pritvora. Potom se ugostitelj pismenom predstavkom unutarnjoj kontroli policije požalio na nezakonito postupanje Šipušića, ali do danas nije dobio nikakav odgovor. Nedugo nakon toga Šipušić je napredovao u karijeri.

Vezane vijesti

MUP amnestirao Nenada Šipušića

MUP amnestirao Nenada Šipušića

Hrvatska policija očito ne želi kazniti policajca Nenada Šipušića, koji je mogao spasiti živote Ive Pukanića i Nike Franjića. To se može zaključiti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika