02.11.2010. / 08:52

Autor: Totalsport

'Divovska pobjeda': San Francisco Giantsi nakon 56 godina prvaci MLB-a

Junak pobjede bio je San Franciscov bacač, 24-godišnji Tim Lincecum, koji je prije četiri godine došao u MLB ligu. Lincecum je u doigravanju odradio šest utakmica, te je dobio pet, a drugi put je u ponedjeljak navečer slomio igrače Texasa

Igrači San Francisco Giantsa novi su prvaci MLB lige (američko-kanadska profesionalna liga u bejzbolu). Dobili su s 4-1 World Series protiv Texasa...

U petoj utakmici, na gostovanju, San Francisco je pobijedio 3-1 i tako s 4-1 dobio finalnu seriju. Time su došli do šestog naslova prvaka u svojoj povijesti, ali i prvoga otkako se momčad 1958. godine preselila s istočne (New York) na zapadnu obalu Sjedinjenih Država.

Slavlje 'Divova' iz San Francisca (Foto: Reuters)Slavlje 'Divova' iz San Francisca (Foto: Reuters)Recimo da su ispred Giantsa, po osvojenim naslovima, New York Yankeesi (27 puta su bili prvaci), St. Louis (10), Oakland (9) i Boston (7). Prije ove godine, San Francisco je zadnji put trijumfirao 1954. godine.

Junak pobjede bio je San Franciscov bacač, 24-godišnji Tim Lincecum, koji je prije četiri godine došao u MLB ligu. Lincecum je u doigravanju odradio šest utakmica, te je dobio pet, a drugi put je u ponedjeljak navečer slomio igrače Texasa. I ne samo to, kao u prvoj utakmici World Seriesa (kada je bilo 11-7 za San Francisco) nadvisio je kolegu sa suprotne strane - Cliffa Leeja.

Napadački red Texasa nije imao gotovo nikakve šanse protiv Lincecuma, a u cijeloj utakmici su imali samo tri uspješna "hitsa" (udarca), te su to tek materijalizirali jednim "homerunom" (optrčavanjem) u sedmom periodu igre.

Tada je Cruz za domaćina pogodio "homerun", ali malo je značio njegovoj momčadi jer su gosti u ranijem dijelu tog perioda napravili ključni korak prema uspjehu.

Za San Francisco je "homerun" opalio Renteria, a s obzirom da su već tada na bazama bili Ross i Uribe Giantsi su tri puta poentirali i tako slomili suparnika.

Texas tako nije postao sedma momčad u povijesti World Seriesa koja se uspjela vratiti i pobijediti nakon zaostatka 3-1 u finalu. Nije teksaška momčad bila niti blizu takvoga scenarija.

Vezane vijesti

MLB liga: Prvaci otvorili sezonu porazom

MLB liga: Prvaci otvorili sezonu porazom

Započela je nova sezona u najjačoj bejzbolaškoj ligi svijeta, MLB ligi. Aktualni prvaci San Francisco Giantsi sezonu su otvorili porazom na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika