Objavljeno u Nacionalu br. 781, 2010-11-02

Autor: Dean Sinovčić

Slikar Schnabel fotografira prijatelje

Nakon slikarstva i filmske režije Julian Schnabel počeo se baviti i fotografijom, pri čemu su mu modeli njegovi prijatelji

JULIAN SCHNABEL na slici s prijateljem Mickeyjem RourkeomJULIAN SCHNABEL na slici s prijateljem Mickeyjem RourkeomJulian Schnabel slikar je koji se svojim radovima proslavio 80-ih. Zatim se 90- ih počeo baviti režijom filmova, a njegov treći film „The Diving Bell and the Butterfly“ iz 2007. bio je nominiran za četiri Oscara. Trenutačno se o Schnabelu najviše govori i piše kao o fotografu.

U londonskoj galeriji Colnaghi do 12. studenoga izložene su polaroidne fotografije Juliana Schnabela napravljene ručno izrađenim velikim fotoaparatom, kakvih ima samo šest komada na svijetu.

Najzanimljivije fotografije one su njegovih prijatelja Mickeyja Rourkea, Christophera Walkena, Plácida Dominga, Loua Reeda i Takashija Murakame. Schnabel je za Mickeya Rourkea rekao da je, iako ima imidž opasnog momka, želio pokazati koliko je taj glumac osjetljivo biće.

Sve izložene fotografije ujedno su na prodaju po cijeni od 30 tisuća eura. Fotografije su nastale u proteklih osam godina, većina njegovih prijatelja fotografirana je u njegovu domu u New Yorku, koji je on nazvao Palazzo Chupi.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika