02.11.2010. / 19:38

Autor: Martina Čizmić

Nevjerojatno ali istinito: Apple se iPhoneom probio među najveće proizvođače mobitela

Svoj uspon u elitno društvo Apple može prije svega zahvaliti snažnijoj prodaji "smartphonea" u cijelom svijetu u drugom i trećem kvartalu ove godine, iako se još uvijek na jedan "smartphone" u svijetu prodaju tri obična mobilna telefona

Steve Jobs ima razloga za osmijehSteve Jobs ima razloga za osmijehAmerički Apple ostvario je podvig kojim se ne može pohvaliti niti jedna druga tvrtka na svijetu. Zahvaljujući svom mobilnom telefonu nove generacije, iPhoneu, probili su se među pet najvećih proizvođača mobilnih telefona na svijetu pretekavši neke od poznatih brandova oput SonyEricssona i Motorole.

Apple se, ako je vjerovati posljednjim poslovnim rezultatima, stao rame uz rame brandovima poput Nokiae, RIM-a, Samsunga i LG-a. Inače, za informaciju Apple je prodao 14,1 milijun iPhonea, odnosno oko četiri posto od ukupnog broja prodanih mobilnih telefona. Nokia je, u istom razdoblju primjerice prodala 26,5 milijuna "smartphonea".

Svoj uspon u elitno društvo Apple može prije svega zahvaliti snažnijoj prodaji "smartphonea" u cijelom svijetu u drugom i trećem kvartalu ove godine, iako se još uvijek na jedan "smartphone" u svijetu prodaju tri obična mobilna telefona.

Iako podaci na prvi pogled ne izgledaju impresivno treba samo usporediti jedan iPhone 4 koji se u Hrvatskoj prodaje po cijeni od oko 4000 kuna i najjeftinije modele mobitela koji se po kioscima i trgovinama mogu kupiti već za stotinjak kuna. Jasno je da bi Apple vjerojatno zasjeo i na prvo mjesto svjetske ljestvice da je iPhone cjenovno prihvatljiviji širim masama. No, to onda ne bi bio Appleov ekskluzivan proizvod na koji se u Hrvatskoj mora čekati, ukoliko se kupuje legalnim putem.

Vezane vijesti

Lenovov prvi pametni telefon s tehnologijom Intel Inside na kineskom tržištu

Lenovov prvi pametni telefon s tehnologijom Intel Inside na kineskom tržištu

Tvrtke Intel Corporation i Lenovo Group danas su objavile da je na kineskom tržištu dostupan model Lenovo LePhone K800, Lenovov prvi pametni telefon… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika