02.11.2010. / 23:01

Autor: Totalsport

Liga prvaka, skupina B: Gol Lovrena, poraz Lyona

Poslije četvrtog gola Benficini igrači kao da su prestali igrati, pa su tako Lyonu omogućili da posve ublaži poraz. Posljednji Lyonov gol za 4-3 u petoj minuti sudačke nadoknade zabio je bivši branič zagrebačkog Dinama Dejan Lovren koji je dobio priliku svih 90 minuta

Dejan LovrenDejan LovrenNogometaši Benfice upisali su na svom Estadio da Luzu drugu ovosezonsku pobjedu u Ligi prvaka. Pobijedili su Lyon u 4. kolu skupine B s 4-3 i tako ostali u igri za prolaz dalje...

U prošlom kolu igranom prije dva tjedna Lyon je na Gerlandu slavio 2-0, a sada je Benfica uzvratila.

Iako konačan rezultat očitava tijesnu pobjedu domaćina, valja reći da je Benfica imala prednost 4-0 do 76. minute, te da njihova pobjeda zapravo nije bila ugrožena. Imao je portugalski prvak prednost 3-0 već na poluvremenu, a nakon drugog gola Fabija Coentraoa u 67. minuti i nedostižnih 4-0. Do kraja su Yoan Gourcuff, Bafetimbi Gomis i naš Dejan Lovren uspjeli tak ublažiti poraz "lavova".

Iako je Coentrao zabio dva gola, valja istaknuti učinak 28-godišnjeg portugalskog veznjaka Carlosa Martinsa, koji je asistirao za sva četiri gola svog sastava. Prvo je u 20. minuti Martins poslužio Alana Kardeca, koji je zabio glavom, a potom do kraja prvog dijela je loptama za njihove golove poslužio i Fabija Coentraoa i Javija Garciju. Posebno je lijep Benficin gol za 4-0 u 67. minuti koji je Coentrao postigao lob-udarcem s dvadesetak metara nakon lijepog proigravanja Martinsa iz kontranapada.

Poslije četvrtog gola Benficini igrači kao da su prestali igrati, pa su tako Lyonu omogućili da posve ublaži poraz. Posljednji Lyonov gol za 4-3 u petoj minuti sudačke nadoknade zabio je bivši branič zagrebačkog Dinama Dejan Lovren koji je dobio priliku svih 90 minuta.

Zabio ga je glavom iz sredine kaznenog prostora nakon dugog ispucavanja Maximea Gonalonsa. Vratar Benfice Roberto Gago krivo je procijenio let lopte, te je istrčao s gola, a Lovren je pogodio praznu mrežu i postigao svoj prvijenac u najelitnijem nogometnom klupskom natjecanju.

U drugoj odigranoj utakmici na Bloomfield stadionu u Tel Avivu Hapoel i Schalke podijelili su bodove u utakmici bez golova. Iako su oba sastava imala svoje prilike, nisu uspjeli zatresti suparničku mrežu. Ivan Rakitić igrao je za Schalke do 74. minute, dok je Mario Gavranović susret odgledao s klupe za pričuve.

Liga prvaka, 4. kolo, skupina B:

Benfica - Lyon 4-3 (Kardec 20, Coentrao 32, 67, Garcia 42 / Gourcuff 74, Gomis 85, Lovren 90+5)

Hapoel - Schalke 0-0

Redoslijed: 1. Lyon 9, 2. Schalke 7, 3. Benfica 6, 4. Hapoel 0

Vezane vijesti

Füchse Berlin izborio Ligu prvaka

Füchse Berlin izborio Ligu prvaka

Rukometaši Füchse Berlina, čije boje brane hrvatski rukometaši Ivan Ninčević i Denis Špoljarić, osigurali su nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika