04.11.2010. / 14:33

Autor: Hina

Otvoren "DanTe" - Dan novih tehnologija u Rijeci

U gradskoj vijećnici u Rijeci otvoren je peti skup „DanTe“ - Dan novih tehnologija, na kojem će se predstaviti najnoviji tehnološki projekti i njihova praktična primjena.

Riječki gradonačelnik Vojko ObersnelRiječki gradonačelnik Vojko ObersnelU gradskoj vijećnici u Rijeci otvoren je peti skup „DanTe“ - Dan novih tehnologija, na kojem će se predstaviti najnoviji tehnološki projekti i njihova praktična primjena.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel na otvorenju skupa, koji su organizirali grad Rijeka, MIPRO i Hrvatska udruga za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku, istaknuo je da je njegov cilj predstaviti nove tehnologije i njihovu primjenu u stvarnu životu, što sustavno provodi i gradska uprava.

Radi toga se izrađuje i strategija razvoja novih tehnologija u gradu Rijeci za razdoblje 2010.- 2015., koja će se temeljiti na tehnološkim smjernicama što se primjenjuju u EU, rekao je.

U sklopu „DanTea“ danas se u gradskoj vijećnici održava šest prezentacija putem kojih će stručnim posjetiteljima i građanima biti predstavljen gradski multimedijalni portal, projekt informatizacije za prometno redarstvo, dva medicinska programa, projekt bežične komunikacije kao podloga informatičkim rješenjima u prometnom i komunalnom sektoru te zajednički program građana i informatičara – udruženi razvoj programa upravljanja pametnim okolinama.

Nakon prezentacija sudionici će na okruglom stolu izmjenjivati ideje i iskustva te nuditi rješenja koja uključuju primjenu novih tehnologija, posebice u području održiva razvoja.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika