04.11.2010. / 21:43

Autor: Hina

Prosvjedi u Barceloni za "sekularnu državu" uoči Papina dolaska

Papa će u subotu pohoditi Santiago de Compostelu, tradicionalno mjesto hodočašća, na sjeverozapadu Španjolske, a sutradan Barcelonu, gdje će posvetiti Baziliku Svete obitelji (Sagrada Familia)

Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI.Više tisuća ljudi prosvjedovalo je u četvrtak navečer u Barceloni za obranu sekularnosti i protiv posjeta pape Benedikta XVI. Španjolskoj, na poziv udruge "Jo no t'espero" (Ne očekujem te, na katalonskom).

U mnoštvu, koje se procjenjuje na oko 2.500 ljudi, okupljenom na trgu Sant Jaumea, u povijesnoj jezgri Barcelone, neki su prosvjednici preko ramena nosili transparente na kojima je pisalo "Jo no t'espero".

Čelnici udruge "Jo no t'espero" koja okuplja više skupina, među kojima udruge građana, ateista, aktivista za prava homoseksualaca i feministkinje, rekli su da ovim prosvjedom žele "pokazati pluralizam katalonskog društva" i izraziti različite svjetonazore.

Papa će u subotu pohoditi Santiago de Compostelu, tradicionalno mjesto hodočašća, na sjeverozapadu Španjolske, a sutradan Barcelonu, gdje će posvetiti Baziliku Svete obitelji (Sagrada Familia).

Vezane vijesti

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu je izjavila kako ne postoje konkretni planovi sigurnosnih fondova eurozone o kupnji španjolskih državnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika