05.11.2010. / 08:52

Autor: Martina Čizmić

Srbija se opet trese: Dva jača potresa u razmaku od nekoliko sati

Prema podacima iz Kraljeva, u potresu je oštećeno sedamstotinjak objekata, od kojih je 120 proglašeno nesigurnima za korištenje

Potres je oštetio stotine kuća (Reuters)Potres je oštetio stotine kuća (Reuters)Nakon što je u potresu u noći s utorka na srijedu u Kraljevu poginulo dvoje ljudi, a deseci su ozlijeđeni, stanovnici tog grada u središnjoj Srbiji i dalje osjećaju podrhtavanja.

Srbijanski mediji javljaju kako su u razmaku od samo nekoliko sati zabilježena dva jača potresa koja su ponovno uznemirila stanovnike. Prvo se zemlja zatresla sinoć oko 21 sat kod zračne luke Lađevci. Potres je u epicentru imao jačinu 4,4 stupnja po Richteru.

Drugi, nešto slabiji zabilježen je jutros poslije 5 sati. Bio je jačine 3,9 stupnjeva.

U Seizmološkom zavodu Srbije ističu kako su popratni potresi uobičajeni nakon potresa kakav je zabilježen u noći na srijedu. Manje su potrese bilježili gotovo svakog sata tijekom protekla dva dana.

Prema podacima iz Kraljeva, u potresu je oštećeno sedamstotinjak objekata, od kojih je 120 proglašeno nesigurnima za korištenje. Prema izvještajima s terena, još je na oko 5000 objekata prijavljena manja šteta.

Tijekom dana stanovnicima Kraljeva trebali bi stići kamioni s građevinskim materijalom, hranom i vodom za piće.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika