05.11.2010. / 13:08

Autor: Totalsport

Video iz Eurolige: Batiste brutalno nagazio Ožbolta

Želim samo reći da to nisam bio ja. Nisam takva osoba i nisam takav košarkaš. Zato se nadam da ću dobiti oprost od Saše. Ponavljam, žalim zbog svog postupka, rekao je nakon utakmice Batiste

Sašo Ožbolt (Foto: 
Petar Glebov/PIXSELL)Sašo Ožbolt (Foto: Petar Glebov/PIXSELL)Pet i pol minuta prije kraja dvoboja trećeg kola Eurolige između Union Olimpije i Panathinaikosa u ljubljanskoj areni Stožice košarkaš gostiju Mike Batiste stao je na glavu Saši Ožboltu.

Dok je domaći bek-šuter nakon pada ležao na parketu licem okrenut prema parketu, a nakon što je sam iznudio prekršaj u napadu Mikea Batistea, 33-godišnji američki centar namjerno ga je nagazio sa stražnje strane glave.

Divljački Batisteov potez raskrvario je 29-godišnjeg Slovenca na predjelu usne i arkade, a nesretni će Ožbolt sasvim sigurno završiti s prilično upadljivom masnicom. Završnicu utakmice i produžetak u konačnoj pobjedi domaćih (85-84) Ožbolt je odigrao majice zamrljane krvlju.

Odmah nakon incidenta izbezumljenom je Batisteu, koji je sasvim izgubio kontrolu, dotrčao trener Panathinaikosa Željko Obradović i poslao ga prema klupi ljubljanske momčadi da se smjesta ispriča Ožboltu. Ovaj ju je prihvatio bez primjedbe ponajprije stoga što, licem okrenut tlu, nije mogao vidjeti da ga je Amerikanac nagazio svjesno.

- Sašo, oprosti mi! - rekao je slovenskim novinarima nakon utakmice Batiste iskreno se pokajavši:

- Žao mi je. Iskreno. Nadam se da će mi Sašo oprostiti. Ako neće, razumjet ću ga. Želim samo reći da to nisam bio ja. Nisam takva osoba i nisam takav košarkaš. Zato se nadam da ću dobiti oprost od Saše. Ponavljam, žalim zbog svog postupka.

U tom je smislu izjavu dao i Obradović:

- U svoje se ime ispričavam zbog Batisteova ispada. Vjerujte mi, Batiste je mjera za iznimnog čovjeka i sportaša. Bilo mu je strašno teško u svlačionici.

Batiste je bio isprovociran dvama uzastopnim promašajima, od čega je drugi bio zicer. Ožbolt mu se obrambeno fino postavio i iznudio prekršaj u napadu. Prethodno su, u trećoj trećini, loši suci propustili kazniti Gorana Jagodnika očiglednim namjernim prekršajem nad Batisteom, tako da je u Amerikančevoj glavi nataložilo prilično frustracije.

Ljubljanska je momčad inače oduševila prepunu novu dvoranu (12.500 ljudi) u Stožicama trećom uzastopnom euroligaškom pobjedom. Igrači Jurija Zdovca sada su jedna od triju euroligaških momčadi bez poraza nakon uvodnih triju kola.

- Čestitam Olimpiji na zasluženoj pobjedi. Odlučila je njihova golema želja. Čestitam i navijačima Olimpije. Drago mi je da je košarka u Ljubljani ponovno doživjela "boom" - rekao je Obradović, dok je svoje igrače pohvalio i Jurij Zdovc:

- Čestitam momcima i zahvaljujem fantastičnoj publici. No, ne treba padati u euforiju. Ovo je tek treće kolo. Pohvalio je trener potom svoje igrače s klupe, a posebno hrvatskoga 23-godišnjeg košarkaša Zorana Vrkića.

- Vrkić je pokazao da ima energiju. Imao je sedam skokova, što je za mene najvažniji detalj u njegovoj igri.

Osim Vrkića, koji je skakačkom učinku dodao i osam koševa, vrlo je dobro odigrao i Damir Markota, koji je za čak 36 minuta na parketu ubacio deset koševa uz šest skokova i četiri asistencije odigravši, gledajući obrambeno i napadački, jednu od najzrelijih utakmica života.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika