06.11.2010. / 08:30

Autor: Andrea Belin

Pripreme za zimu: Kako njegovati kosu u hladnim danima?

Tijekom zimskih mjeseci kosi je također potrebna dodatna njega. Najlakše ju je ošišati i oblikovati kod frizera, međutim to nije dovoljno da bi ona ostala zdrava...

Zbog čestog boravka u zatvorenim prostorijama, nedostatka sunca, hladnoće i brojnih drugih, uglavnom negativnih faktora, tijekom zimskih mjeseci kosi je potrebno posvetiti dodatnu pažnju.

Doduše, najlakše ju je ošišati i oblikovati kod frizera, međutim to nije dovoljno da bi ona ostala zdrava. Kako kosu njegovati tijekom hladnih zimskih mjeseci, saznajte već u sljedećih nekoliko redaka!

Mlaka voda - spas za masnu kosu

Tijekom zimskih mjeseci žene uživaju u vrućim kupkama, međutim vruća voda negativno utječe na vlasište. Uništava se korijen kose, a vlasište se dodatno masti. Ukoliko već imate problema s masnom kosom, radije ju perite u mlakoj vodi.

Ispucali vrhovi?

Uslijed boravka u zatvorenim prostorijama i čestog feniranja kosa se dodatno isušuje što rezultira ispucalim vrhovima i kosa kao takva izgleda prilično neuredno. Stoga se opskrbite prirodnim preparatima za kosu koji sadrže proteine.

Dodatni sjaj

Za dodatni sjaj kose, koristite preparat koji možete napraviti i kod kuće. Smjesu od soka jedne svježe naranče, malo vode, jedne žlice meda i 5 kapi ulja sandalovine koristite kao vodu nakon šamponiranja.

Još nekoliko korisnih savjeta:
1. Nosite kape od prirodnih materijala
2. Izbjagavajte 'ukočene' frizure
3. Izbjegavajte češljanje mokre kose

Vezane vijesti

Postoji li globalni ideal ljepote?

Postoji li globalni ideal ljepote?

"Stvarno mi je dosta ove tiranije u modi. Zbog toga sad živim u Berlinu. Berlin je puno slobodniji", tvrdi španjolsko-kolumbijski modni dizajner… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika