06.11.2010. / 11:07

Autor: Hina

Udruga hrvatskih sudaca osudila Sanaderovu izjavu o sucu Turudiću

U povodu jučerašnjih izjava bivšeg premijera, a sada saborskog zastupnika Ive Sanadera, Udruga hrvatskih sudaca priopćila je danas kako "ovo nije prvi put da Sanader rad sudova i sudaca na konkretnim predmetima dovodi u vezu s političkim posljedicama pojedinih sudskih odluka prebacujući sudbenoj vlasti političko svrstavanje i odlučivanje po političkom dikatatu".

Ivo SanaderIvo SanaderU povodu jučerašnjih izjava bivšeg premijera, a sada saborskog zastupnika Ive Sanadera, Udruga hrvatskih sudaca priopćila je danas kako "ovo nije prvi put da Sanader rad sudova i sudaca na konkretnim predmetima dovodi u vezu s političkim posljedicama pojedinih sudskih odluka prebacujući sudbenoj vlasti političko svrstavanje i odlučivanje po političkom dikatatu".

"Optuživati bez dokaza i bez imalo srama kolegu Ivana Turudića da je predsjedajući sudskim vijećem i sudjelujući u donošenju odluke to činio po diktatu politike predstavlja do sada jedan od najgrubljih napada na ustavni položaj suca i sudbene vlasti", navodi u priopćenju Udruga hrvatskih sudaca.

"Zbog zaštite digniteta sudbene vlasti i zbog zaštite interesa građana koji se pojavljuju pred sudovima, ovakva optužba zahtjeva reakciju svih triju grana vlasti te izražavamo nadu da ona neće izostati", ističe Udruga.

Sanader je jučer zatražio od Sabora osnivanje istražnog povjerenstva koje bi istražilo navode Damira Polančeca da mu je potpredsjednik Sabora i HDZ-a Vladimir Šeks nudio blažu kaznu ako u svom iskazu bude teretio Sanadera, kao i ulogu premijerke Jadranke Kosor u tom slučaju.

"Najbolji primjer za to je slučaj Polančeca, kojega su ucjenjivali i nudili mu slobodu ako mene lažno tereti, a u tome je očigledno ulogu trebao imati i predsjednik uskočkog suda Turudić", rekao je Sanader. Dodao je da zato očekuje da Sabor pokrene istražno povjerenstvo o ulozi Kosor i Šeksa u "slučaju nagovaranja Polančeca na lažno svjedočenje i njihova obećanja da će mu, uz pomoć Turudića, smanjiti kaznu".

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
30/8/10

TonyP, 06.11.10. 11:21

je, sramota je da netko nekaznjeno optuzuje suce. ali je i sramota sto struka sama nije ocistila redove od podobnih igraca koje VS moze pozvati za uslugu kad zatreba. kad rjesite to i pucanstvo ce vas vise postovati. ovako ste samo "desna ruka" pojedincima na vlasti. jer otkud bi IS to znao ako i sam nije radio i vidio kako se to radi.


registracija
26/11/09

abar, 06.11.10. 11:31

A što se bunite ..samo vam je rekao istinu...vidi se istina boli


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 06.11.10. 14:54

abar
Je tako je,ali dok je bio na vlasti,takvi mu nisu smetali.Ne zaboravi da taj nema kicme.


registracija
6/10/09

pfefer, 06.11.10. 15:22

sanaderu stižu računi na naplatu kad bude uhičen eto nas u eu


registracija
30/6/10

petrus7, 06.11.10. 21:15

DARKO64 glup si i nepismen kao svi KRADEZEOVCI. Nauči razliku između "Č" i "Ć". Bando nepismena lopovska!!!


registracija
27/4/10

fuzija2, 07.11.10. 17:04

Udruga Hrvatski sudaca se pretvorila u
HRVATSKU SUDACKU ELEMENTARNU NEPOGODU koja je nanijela goleme stete
i dalje nanosi Hrvatskoj elementarne
SUDACKE NEPOGODE.
ZALOSNO JE TO da sudci naplacivaju
svoje zakletve u kojima nedostaje KOMPETENCIJA.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika