06.11.2010. / 20:52

Autor: Hina

Jakarta: Zbog erupcije vulkana otkazano 36 letova

U subotu je u zračnoj luci Soekarno Hatta blizu Jakarte otkazano 36 letova, među kojima i nekoliko međunarodnih, zbog opasnosti od erupcije indonezijskog vulkana Merapi, izvijestili su službeni izvori.

Erupcija je izazvala velike probleme u zračnom prometuErupcija je izazvala velike probleme u zračnom prometuU subotu je u zračnoj luci Soekarno Hatta blizu Jakarte otkazano 36 letova, među kojima i nekoliko međunarodnih, zbog opasnosti od erupcije indonezijskog vulkana Merapi, izvijestili su službeni izvori.

"Jedanaest zrakoplovnih tvrtki danas je otkazalo 36 letova iz Jakarte i za Jakartu", rekao je glasnogovornik međunarodne zračne luke Soekarno Hatta.

Pretpostavlja se da će iste mjere biti na snazi i sutra. Među jedanaest tvrtki koje su otkazale svoje letove deset je međunarodnih: Singapore Airlines, AirAsia, Emirates, Malaysia Airlines, JAL, Turkish Airlines, Lufthansa, China Airlines, korean Air i Tiger Air te indonezijska tvrtka Mandala.

"Sigurnost je važna i zbog toga su međunarodne tvrtke otkazale letove. No pepeo nije pao na Jakartu niti na područje zračne luke", rekao je Sudaryanto.

Najaktivniji vulkan u Indoneziji, Merapi, počeo je eruptirati 26. listopada i od tada je prouzročio smrt 128 osoba.

Vezane vijesti

Novi potres 8,2 kod Sumatre

Novi potres 8,2 kod Sumatre

Novi potres magnitude veće od 8,0 pogodio je obalu kod indonezijske pokrajine Aceh u srijedu nekoliko sati nakon potresa 8,6 zbog kojega je oglašeno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika