07.11.2010. / 09:19

Autor: Hina

SAD razmjestio bespilotne letjelice u Jemenu za napade na Al-Kaidu

Sjedinjene Države rasporedile su bespilotne letjelice Predatore u Jemenu u potrazi za operativacima Al-Kaide, ali još nisu pribjegle raketnim napadima jer nemaju provjerene obavještajne podatke o mjestima gdje se nalaze pobunjenici, izvijestio je u nedjelju The Washington Post, pozivajući se na američke dužnosnike.

Bespilotne letjelice raspoređene su diljem JemenaBespilotne letjelice raspoređene su diljem JemenaSjedinjene Države rasporedile su bespilotne letjelice Predatore u Jemenu u potrazi za operativacima Al-Kaide, ali još nisu pribjegle raketnim napadima jer nemaju provjerene obavještajne podatke o mjestima gdje se nalaze pobunjenici, izvijestio je u nedjelju The Washington Post, pozivajući se na američke dužnosnike.

Korištenje bespilotnih letjelica dio je kampanje protiv Al-Kaide Arapskog poluotoka (AKAP), koja je preuzela odgovornost za nedavne neuspješne napade s eksplozivom u poštanskim paketima, koji su mogli imati katastrofalne posljedice.

Američki dužnosnici rekli su za Post da Predatori patroliraju na nebu iznad Jemena već nekoliko mjeseci u potrazi za vođama i operativcima AKAP-a.

Nakon što su izloženi napadima jemenskih oružanih snaga i američkih krstarećih raketa ranije ove godine, čelnici AKAP-a "povukli su se u podzemlje", rekao je visoki dužnosnik Obamine administracije.

Korištenje američkih bespilotnih letjelica u Jemenu naglašava duboko oslanjanje SAD-a na ono što je postalo najvažnije oružje protiv Al-Kaide i drugih terorističkih skupina.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika