07.11.2010. / 18:09

Autor: Hina

Bivši saveznik protiv premijera: Fini traži Berlusconijevu ostavku

Predsjednik Zastupničkog doma Gianfranco Fini, bivši saveznik premijera Silvia Berlusconija, zatražio je u nedjelju u Perugi ostavku šefa talijanske vlade, te da počne pregovore o formiranju nove vlade desnoga centra, javile su agencije.

Gianfranco Fini i Silvio BerlusconiGianfranco Fini i Silvio BerlusconiPredsjednik Zastupničkog doma Gianfranco Fini, bivši saveznik premijera Silvia Berlusconija, zatražio je u nedjelju u Perugi ostavku šefa talijanske vlade, te da počne pregovore o formiranju nove vlade desnoga centra, javile su agencije.

Silvio Berlusconi "mora donijeti odluku da podnese ostavku i objavi početak krize vlade" inače će ministri koji drže Finijevu stranu napustiti vladu, izjavio je on pred 10.000 pristaša njegova pokreta Budućnost i sloboda na njegovoj prvoj nacionalnoj konvenciji, javlja France Presse.

Jedan ministar, jedan zamjenik ministra i nekoliko podtajnika su članovi Finijeva pokreta.

Fini je rekao kako bi pristaše njegova pokreta podržali novu vladu koju bi vodio Berlusconi samo ako bi pristao na određene uvjete.

Rekao je kako su među uvjetima novi program kako bi se pomoglo jugu zemlje i potaknulo zapošljavanje te izmjene izbornog zakona, piše Reuters.

Fini je prekinuo odnose s Berlusconijem krajem srpnja, napustivši Narod slobode, stranku koju su zajedno osnovali godinu dana ranije, kako bi osnovao vlastitu stranku.

Razlaz je doveo Berlusconija u situaciju da nema sigurnu parlamentarnu većinu nakon što je Fini sa sobom poveo i 40 zastupnika u donjem domu i senatora, navodi Reuters.

Navodeći izvore bliske premijeru talijanska agencija Ansa javila je kako Berlusconi za sada nema namjeru dati ostavku, javlja Reuters.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika