08.11.2010. / 09:38

Autor: Hina

Papandreou odustao od prijevremenih izbora nakon uspjeha svojih socijalista

Papandreou je uoči lokalnih izbora zaprijetio da će raspustiti parlament i sazvati prijevremene izbore ako na izborima ne dobije dostatnu potporu birača za svoj program štednje dogovoren u svibnju s EU-om i MMF-om kojim je Grčka izbjegla stečaj

Grčki premijer George PapandreouGrčki premijer George PapandreouGrčki premijer George Papandreou odbacio je mogućnost sazivanja prijevremenih parlamentarnih izbora pošto su njegovi socijalisti na lokalnim izborima održanima u nedjelju dobili veliku podršku birača.

Prema prvim službenim procjenama Papandreouov PASOK pobijedio je u sedam od 13 regija, dok je konzervativna Nova demokracija u prednosti u preostalim regijama, premda će se u većini izbornih jedinica zbog tijesnih rezultata održati i drugi krug sljedeće nedjelje.

"Provođenje promjena nije jednostavno. Grčki narod izabrao nas je prije godinu dana, a danas nam je potvrdio da želi promjene. Sutra ćemo nastaviti s provedbom našeg programa", rekao je Papandreou nakon objave prvih izbornih rezultata.

Papandreou je uoči lokalnih izbora zaprijetio da će raspustiti parlament i sazvati prijevremene izbore ako na izborima ne dobije dostatnu potporu birača za svoj program štednje dogovoren u svibnju s EU-om i MMF-om kojim je Grčka izbjegla stečaj.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika