09.11.2010. / 15:05

Autor: Hina

Pierre Cardin (88) nastavlja karijeru: 'Moj posao je moja droga'

Prije revije njegove najnovije kolekcije, organizirane na Sveučilištu mode Bunka u Tokiju, 88-godišnji francuski modni kreator je izjavio da će nastaviti karijeru započetu prije 60 godina

Pierre Cardin Pierre Cardin Slavni francuski modni kreator, 88-godišnji Pierre Cardin, izjavio je u utorak u Tokiju da će nastaviti karijeru započetu prije 60 godina jer je, kako kaže, "njegov posao njegova droga".

Suprotno onome što većina ljudi misli, "to je posao koji volim i koji nastavljam raditi", dodao je on na konferenciji za tisak prije revije njegove najnovije kolekcije, organizirane na Sveučilištu mode Bunka u Tokiju.

"Moj posao je moja strast, moja droga", kazao je Cardin.

Govoreći o svojoj dugoj karijeri, ispričao je da je vrlo brzo želio "postati marka, jer stil nestaje nakon tri mjeseca, dok marka ostaje". "Zato uspijevam u ovom poslu već 60 godina".

Avangardna šezdesetih godina, moda Pierrea Cardina ostarjela je ali njegova tvrtka koja vrijedi nekoliko milijardi eura, zapošljava 450 osoba u Parizu te do 200.000 u svijetu.

Nakon što je obilno ulagao u Japan i posebno Kinu, gdje ga dočekuju gotovo kao šefa države, Cardin se okrenuo Indiji te smatra da će za 10 godina ta zemlja premašiti Kinu.

Vezane vijesti

Postoji li globalni ideal ljepote?

Postoji li globalni ideal ljepote?

"Stvarno mi je dosta ove tiranije u modi. Zbog toga sad živim u Berlinu. Berlin je puno slobodniji", tvrdi španjolsko-kolumbijski modni dizajner… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika