10.11.2010. / 16:09

Autor: Totalsport

ATP Pariz: Ljubičiću poraz protiv Wawrinke

Spomenimo i pobjedu Andyja Roddicka protiv Jarkka Nieminena od 6-1, 6-4 kojom se dodatno približio nastupanju na ATP Finalsu u Londonu, posljednjem turniru godine (osam najboljih)

Ivan LjubičićIvan LjubičićHrvatski tenisač Ivan Ljubičić neće praviti društvo Marinu Čiliću u osmini finala ATP turnira u Parizu (Masters serija 1000), koji se igra u dvorani Bercy...

Poražen je Ljubičić pri svom prvom izlasku na teren u Parizu. Bolji je od njega, nakon sat i pol igre, bio švicarski tenisač Stanislas Wawrinka. Sa 6-4, 6-4 je meč dobio 22. igrač na svijetu, te tako izjednačio omjer u karijeri protiv Ljubičića na 3-3.

Treba reći da je Wawrinka dominirao od početka do kraja. Sredinom drugog seta se tek pojavila jako mala šansa za Ljubičića, ali ju nije iskoristio. Prvu i jedinu break-loptu je imao kod vodstva 3-2 u drugom setu i to je bilo sve što je napravio na servis suparnika.

Treba reći da je u prvom setu Wawrinka nakon prvog servisa osvojio 14 od 15 poena, a nakon drugog šest od devet. Ukupno je u meču Wawrinka imao sedam break-lopti, te je iskoristio dvije.

U drugom je setu Wawrinka do ključnog breaka došao kod 4-4, a spomenimo i da je hrvatski tenisač imao dosta problema sa svojim servisom, pa je tako u kompletnom meču odservirao čak šest dvostrukih servis-pogrešaka, uz devet aseva.

Spomenimo i pobjedu Andyja Roddicka protiv Jarkka Nieminena od 6-1, 6-4 kojom se dodatno približio nastupanju na ATP Finalsu u Londonu, posljednjem turniru godine (osam najboljih).

ATP Pariz, 2. kolo:

Wawrinka - Ljubičić (15) 6-4, 6-4

Đoković (2) - Monaco 6-4, 6-3

Čilić (13) - Stahovskij 6-4, 4-6, 6-3

Roddick (8) - Nieminen 6-1, 6-4

Vezane vijesti

Ljubičić: Ivanišević me napio, a Pranjić mi omogućio finale Lige prvaka uživo

Ljubičić: Ivanišević me napio, a Pranjić mi omogućio finale Lige prvaka uživo

U razgovoru za službenu stranicu Roland Garrosa, umirovljeni hrvatski tenisač Ivan Ljubičić odgovarao je na pitanja o manje poznatim detaljima iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika