10.11.2010. / 16:48

Autor: Deutsche Welle

'Ekskluzivno: Tražimo nogometnog izbornika Filipina!'

Filipinski nogometni savez (PFF) na ovu se neobičnu ideju odlučio u okviru ambicioznog projekta. Reprezentacije otočne skupine iz Pacifičkog oceana u dogledno vrijeme želi "upasti" u krug 100 najboljih na listi FIFA-e (Međunarodne nogometne federacije)

Internet je ušao u sva područja modernog života. Nogomet nije iznimka. Na webu su već postojale burze rada za nezaposlene igrače i trenere. Inspiriran tim primjerima i Filipinski je nogometni savez raspisao natječaj.

"EKSKLUZIVNO: Tražimo nogometnog izbornika Filipina!". Tako internetski portal Spox.com na njemačkom govornom području najavljuje članak u svojoj ponudi, u kojem se poziva čitatelje da se jave na natječaj za izbornika filipinske nogometne reprezentacije.

Filipinski nogometni savez (PFF) na ovu se neobičnu ideju odlučio u okviru ambicioznog projekta. Reprezentacije otočne skupine iz Pacifičkog oceana u dogledno vrijeme želi "upasti" u krug 100 najboljih na listi FIFA-e (Međunarodne nogometne federacije).

Spox.com je već prije nekoliko tjedana na svom portalu pisao o naporima Filipinaca da na području Njemačke i zapadne Europe pronađu nogometaše koji potječu iz te azijske zemlje. Nakon objave članka, u redakciju Spox-a se javio Paul Weiler, savjetnik Filipinskog nogometnog saveza i čovjek koji je zadužen da pronađe novog izbornika. Rezultat razgovora je ideja da se na internetu objavi natječaj s neobičnim opisom radnog mjesta i tako intenzivira potraga za budućim izbornikom. "Mi želimo profitirati od njemačkog nogometnog know-how-a", dodaje Weiler.

"Apsolutna diskrecija"

Potencijalni treneri do 30. studenog na portalu Spox.com (preko e-maila ili poštanskim putem) mogu predati svoje molbe, koje će Spox prikupiti i proslijediti Filipinskom nogometno savezu. Izbornikom ne može postati bilo tko! Preduvjet je posjedovanje A-licence Njemačkog nogometnog saveza (DFB), koja je potrebna i za vođenje bundesligaških klubova. U iznimnom slučaju će biti dovoljna i B-licenca. Dobro poznavanje engleskog jezika i sklonost "modernom razumijevanju nogometne igre i bacanje akcenta na atraktivan nogomet" također su na popisu osobina koje potencijalni treneri moraju imati. Spox-com svim kandidatima obećao je "apsolutnu diskreciju" prilikom prikupljanja i prosljeđivanja molbi.

Novi će izbornik 2011. naslijediti trenutnog trenera Simona McMenemya, koji će se povući s dužnosti. Njegovog nasljednika ne očekuje lagan posao. "Naš sljedeći cilj je uspon na svjetskoj rang-listi među 100 najboljih reprezentacija svijeta. Srednjeročno bi naša momčad trebala postati ozbiljan kandidat za nastup na prvenstvu svijeta", kaže savjetnik Weiler za portal Spox.com.

Deutsche Welle

Vezane vijesti

U potresu na Filipinima najmanje 43 poginulih

U potresu na Filipinima najmanje 43 poginulih

U potresu magnitude 6,8 u ponedjeljak na Filipinima poginule su najmanje 43 osobe a u nekoliko je gradova zavladala panika, objavile su vlasti.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika