10.11.2010. / 18:19

Autor: Nacional.hr

Video: Studenti provalili u sjedište britanske konzervativne stranke u Londonu

Predsjednik NUS-a Aaron Porter izjavio je prije demonstracija kako je sada dosta, da studenti ne žele ispaštati zbog dugova iz prošlosti te da je obrazovanje namijenjeno njima. Londonska policija nije otkrila broj uhićenih i približno ukupni broj prosvjednika

Sukob prosvjednika i policije ispred središta Konzervativne stranke u Londonu (Foto: Reuters)Sukob prosvjednika i policije ispred središta Konzervativne stranke u Londonu (Foto: Reuters)Miran prosvjed od oko 40 000 ljudi završio je neslavno ispred zgrade britanskih konzervativaca, gdje je dio demonstranata probio policijski kordon. Porazbijali su staklene zidove i ušli u sjedište vladajuće stranke.

Po zidovima su ispisivali anarhističke poruke i simbole, palili signalne baklje, a s vrha zgrade mahali su zastavama i transparentima. Nakon što su izbačeni iz sjedišta konzervativaca, palili su vatre.

Studentski prosvjed organizirao je NUS (National Union of Students). NUS okuplja oko 600 studentskih organizacija i oko 7 milijuna studenata. Ciljevi Nacionalne unije studenata su promocija, obrana i širenje studentskih prava i poboljšanje studentskog života.

Studenti su prosvjedovali protiv povišenja školarina na skoro 9 000 funti. Predsjednik NUS-a Aaron Porter izjavio je prije demonstracija kako je sada dosta, da studenti ne žele ispaštati zbog dugova iz prošlosti te da je obrazovanje namijenjeno njima. Londonska policija nije otkrila broj uhićenih i približno ukupni broj prosvjednika.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika