11.11.2010. / 14:54

Autor: Nacional.hr

Hrvatski telekom proglašen krivim za kršenje Zakona o elektroničkim komunikacijama

Nepravomoćna presuda Prekršajnog suda u Zagrebu donesena je nakon što je Hrvatski telekom HAKOM-ovom nadzorniku odbio dati na uvid dokumentaciju s internim podacima o parametrima i načinu izračuna troška kapitala.

HT je dobio dvije kazne u samo nekoliko danaHT je dobio dvije kazne u samo nekoliko danaPrekršajni sud u Zagrebu javno je objavio nepravomoćnu presudu kojom su Hrvatski telekom i odgovorna osoba u Hrvatskom telekomu proglašeni krivima za kršenje Zakona o elektroničkim komunikacijama, priopćili su iz HAKOM-a. Presuda je donesena jer je prilikom HAKOM-ovog stručnog nadzora Hrvatski telekom odbio dati na uvid dokumentaciju u kojoj se nalaze interni podaci o parametrima i načinu izračuna troška kapitala. Nakon provedenog prvostupanjskog postupka pokrenutog od strane HAKOM-a, Prekršajni sud u Zagrebu je Hrvatskom telekomu i odgovornoj osobi izrekao novčane kazne od ukupno 40.000 kuna.

S obzirom da se u konkretnom slučaju radi o teškoj povredi Zakona o elektroničkim komunikacijama, za koju je istim zakonom predviđena novčana kazna do milijun kuna, izrečena kazna je relativno mala u usporedbi s težinom počinjenog prekršaja te u nedovoljnoj mjeri sankcionira ponašanje Hrvatskog telekoma, a koje usporava liberalizaciju tržišta elektroničkih komunikacija u Republici Hrvatskoj.

Vezane vijesti

Visoki upravni sud potvrdio: HT mora svima dati pristup optici

Visoki upravni sud potvrdio: HT mora svima dati pristup optici

Visoki upravni sud Republike Hrvatske odbio je tužbu HT-a i potvrdio odluku kojom je Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika