12.11.2010. / 16:04

Autor: Nacional.hr

Vlada: Ne kupujemo nove automobile, samo obnavljamo leasing. Koji košta 200 milijuna kn

196,5 milijuna kuna, koliko će leasing stajati, osigurano je u proračunima od 2010. do 2015. godine

Ured za središnju javnu nabavu Vlade RH reagirao je na medijske natpise o kupovini 1200 novih automobila koje je Vlada odobrila jučer na zatvorenom dijelu sjednice.

Iz Ureda ističu kako su proveli dva otvorena postupka javne nabave automobila putem operativnog leasinga s ostatkom vrijednosti za središnja tijela državne uprave. Operativni leasing je takav ugovor prema kojem tijekom najma automobili ostaju u vlasništvu leasing tvrtke koja ih po isteku leasinga može prodati. Po isteku leasinga, automobili se mogu zamijeniti drugom (novom i modernijom).

"Temeljem provedenih postupaka javne nabave donesene su Odluke o odabiru najpovoljnijih ponuda. Tako su odabrane ponude ponuditelja ALD Automotive d.o.o. Zagreb, SG Leasing d.o.o., Zagreb i UniCredit Leasing d.o.o. Zagreb. U odabranim ponudama nude se vozila marki: Ford, Škoda, Toyota, Volkswagen, Nissan, Mercedes-Benz i Iveco", stoji u priopćenju.

Pojašnjavaju i kako je 196,5 milijuna kuna, koliko će leasing stajati, osigurano u proračunima od 2010. do 2015. godine.

"Središnjom nabavom vozila postignuta je ušteda veća od 30 milijuna kuna zahvaljujući prvenstveno visokim ostacima vrijednosti koji se kreću, ovisno o vrsti i namjeni vozila, od 16 (za posebno opremljena i prerađena vozila) do 45 posto", ističe se u priopćenju.

"Još jednom ističemo kako se ne radi o novom trošku i kupnji koja će povećati broj vozila kod navedenih ministarstava i državnih upravnih organizacija, već je isključivo riječ o najmu radi obnove postojećih voznih parkova. Najam potrebnih vozila omogućit će daljnje redovno obavljanje poslova iz njihove nadležnosti. Kao primjer navodimo Ministarstvo unutarnjih poslova koje je već vratilo više stotina vozila za koja su istekli ranije sklopljeni ugovori o operativnom leasingu", stoji na kraju priopćenja koje potpisuje predstojnik ureda Dražen Ivanušec.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika