13.11.2010. / 10:15

Autor: Hina

U erupciji Merapija u Indoneziji 240 mrtvih i 390 tisuća evakuiranih

Spasioci su u subotu otkrili nova tijela na području vulkana smještena blizu velikog grada Yogyakarte, u središnjem dijelu otoka Java, dodao je taj dužnosnik

Broj mrtvih u erupciji vulkana Merapi u Indoneziji koja je počela 26. listopada popeo se na 240, objavio je u subotu dužnosnik sigurnosnih službi.

"Prema najnovijim podacima u erupciji Merapija poginulo je 240 osoba. Gotovo 390.000 osoba moralo je napustiti domove" i smjestiti se u privremena skloništa, kazao je neimenovani dužnosnik.

Prijašnji podaci govorili su o 204 mrtvih i 380.000 evakuiranih.

Vlasti su zabranile stanovnicima povratak u naselja jer je vulkan još aktivan i nepredvidljiv.

"Ne možemo predvidjeti sljedeće erupcije, stoga stanovnici moraju ostati u skloništima do novih procjena", kazao je službeni vulkanolog Subandrio.

Spasioci su u subotu otkrili nova tijela na području vulkana smještena blizu velikog grada Yogyakarte, u središnjem dijelu otoka Java, dodao je taj dužnosnik.

U petak navečer vulkan je jedan sat izbacivao nove oblake pepela koji su dosezali udaljenost od 10 kilometara od kratera.

Vezane vijesti

Novi potres 8,2 kod Sumatre

Novi potres 8,2 kod Sumatre

Novi potres magnitude veće od 8,0 pogodio je obalu kod indonezijske pokrajine Aceh u srijedu nekoliko sati nakon potresa 8,6 zbog kojega je oglašeno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika