14.11.2010. / 16:51

Autor: Nacional.hr

Sanader se jadao Barrosu: Vandoren potvrdio da je bivši premijer pisao šefu Europske komisije

"Svaki građanin ima pravo odlučiti kako se braniti. Bivši premijer Sanader došao je do zaključka da treba informirati lidere kojima je pisao. To je njegovo pravo, njegov izbor", istaknuo je Vandoren dodavši kako se Delegacija EU-a zauzima za pravdu u društvu

Jose Manuel Barroso i Ivo Sanader (Foto: pixsell)Jose Manuel Barroso i Ivo Sanader (Foto: pixsell)U kabinet predsjednika Europske komisije stiglo je pismo Ive Sanadera u kojemu se bivši premijer žali da je žrtva politički motiviranog progona u Hrvatskoj. Potvrdio je to u razgovoru za Hrvatski radio šef Delegacije Europske unije u Zagrebu Paul Vandoren, prenosi portal hrt.hr.

Istaknuo je kako je predsjednik Jose Manuel Barroso primio pismo za vrijeme Summita G20 u Seulu.

"To pismo sigurno nije bio njegov prioritet, tako da ćemo o sadržaju tek razgovarati sa suradnicima gospodina Barrosa za nekoliko dana", rekao je Vandoren.

"Svaki građanin ima pravo odlučiti kako se braniti. Bivši premijer Sanader došao je do zaključka da treba informirati lidere kojima je pisao. To je njegovo pravo, njegov izbor", istaknuo je Vandoren dodavši kako se Delegacija EU-a zauzima za pravdu u društvu.

"Ako postoje naznake o povredi zakona, onda se svi slučajevi moraju istražiti, ali to nije pitanje političke motiviranosti", rekao je Vandoren.

Vezane vijesti

Vandoren hrabri Miljenića

Vandoren hrabri Miljenića

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić i veleposlanik EU-a Paul Vandoren susreli su se danas u sklopu svojih redovitih sastanaka vezano za monitoring… Više

Komentari

registracija
11/10/10

agaSovulj, 14.11.10. 20:10

Obratio se na krivu adresu. Covijek lijepo kaze da povrede zakona ne spadaju u politicke hajke. One koji su krsili zakon treba pred sud, i ako im se dokaze krivica, zna se gdje im je mjesto. To vrijedi i za Sanadera, a trebalo bi vrijediti i za sadasnje na vlasti.


registracija
11/1/10

fluid, 14.11.10. 20:16

Pa koji mu je ....?Nitko ga ne progoni zato što želi rušiti Hrvatsku političkim putem,već kriminalom.Kao da traži azil u svojstvu političkog disidenta.Kako je glup i bahat ! Ako je nedužan za sve za šta ga se sumnjiči,tada može tražiti zaštitu.Prije toga nitko normalan neće stati u obranu potencijalnog lopova.Sanaderu jesi faca!Kao i tvoji sljedbenici.Jadan i mizerija od čovjeka.Nisi se ti odmakao daleko od švercera pornografskog materijala preko granice.


registracija
26/1/08

Rampa, 14.11.10. 23:18

Remetinec plače za bivšim premijerom!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika