17.11.2010. / 19:04

Autor: Hina

U napadu na naftnu platformu u kamerunskim vodama šestero mrtvih

Kako navodi više izvora, BIR, vojne snage specijalizirane za "protuterorističku borbu" raspoređene su od travnja 2009. u Bakassiju, močvarnom području od 1.000 četvornih kilometara koje možda krije zalihe nafte i plina te pruža mogućnosti za ribarstvo

Foto: ilustracijaFoto: ilustracijaŠest osoba je poginulo u noći na srijedu, u napadu na naftnu platformu ispred obale poluotoka Bakassija, na jugozapadu Kameruna, za koji je odgovornost preuzela jedna pobunjenička skupina, izjavio je izvor blizak sigurnosnim službama.

"Dogodio se napad na naftnu platformu na otvorenom moru noćas između ponoći i 3.00 sata po mjesnom vremenu na području Bakassija", rekao je izvor koji je htio ostati anoniman i koji redovito prati aktivnosti u okolici tog poluotoka, uz granicu s Nigerijom, gdje je raspoređena postrojba Bojne za brzo djelovanje (BIR) kamerunske vojske.

"Poginula su tri pripadnika BIR-a, dvoje civila na kamerunskoj strani i gusar" u tom napadu, dodao je izvor. Napad je preuzeo Africa Marine Commando (AMC), pobunjenička skupina za koju se pročulo pošto je u ožujku i rujnu izvela više otmica.

Po istom izvoru, u napadu, kojega točno mjesto nije navedeno, bilo je i "više ranjenih" osoba.

Zasad se ne zna koja naftna tvrtka ili tvrtke rade na toj platformi.

Visoki dužnosnik u Bakassiju potvrdio je napad u telefonskom razgovoru za agenciju France Presse, ali nije rekao ništa o mogućim žrtvama. "Napad se doista dogodio", rekao je ne htijući otkriti identitet i ne navodeći druge pojedinosti.

Na poluotoku Bakassiju djeluje više naoružanih skupina koje izvode otmice, a među njima je i AMC. Ta je skupina u ožujku otela sedmero Kineza koje je oslobodila 17. ožujka, pošto ih je pet dana držala u zatočeništvu.

Kako navodi više izvora, BIR, vojne snage specijalizirane za "protuterorističku borbu" raspoređene su od travnja 2009. u Bakassiju, močvarnom području od 1.000 četvornih kilometara koje možda krije zalihe nafte i plina te pruža mogućnosti za ribarstvo.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika