19.11.2010. / 07:29

Autor: Hina

Guverner Središnje banke Kosova Hashim Rexhepi pušten iz pritvora

Rexhepijev odvjetnik Gashi ustvrdio je sinoć da je mjera pritvora za guvernera Središnje banke Kosova od početka bila nepravedna i neutemeljena te je ocijenio da je njegovo uhićenje zadobilo "pretjeranu medijsku propagandu"

Hashim RexhepiHashim RexhepiGuverner Središnje banke Kosova Hashim Rexhepi u četvrtak kasno navečer pušten je iz pritvora pošto je platio 20 tisuća eura kauicije, potvrdio je njegov odvjetnik Ram Gashi.

Sudski postupak protiv njega još nije završen, ali će se Rexhepi braniti sa slobode.

Guverner Središnje banke Kosova Hashim Rexhepi uhićen je u srpnju u svom uredu u središtu Prištine u sklopu akcije otkrivanja financijskih zlouporaba koja je provedena pod vodstvom misije za vladavinu zakona EULEX.

Rexhepi je uhićen pod sumnjom da je povzan s korupcijom, zlouporabom službenog položaja ili ovlasti, uzimanjem mita, utajom poreza, zlouporabom utjecaja i pranjem novca.

Rexhepijev odvjetnik Gashi ustvrdio je sinoć da je mjera pritvora za guvernera Središnje banke Kosova od početka bila nepravedna i neutemeljena te je ocijenio da je njegovo uhićenje zadobilo "pretjeranu medijsku propagandu".

Skupština Kosova je nedavno razriješila Hashima Rexhepija s dužnosti guvenera Središnje banke Kosova.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
20/8/10

McCoy, 19.11.10. 08:28

Samo 20.000 eur?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika