19.11.2010. / 09:28

Autor: Hina

Počeli Hrvatski filmski dani u Beču

Svrha ove filmske kulturne priredbe je bečkoj publici predstaviti suvremeni hrvatski film koji se bavi aktualnim temama i tendencijama u hrvatskom društvu

Manifestaciju je otvorio Stjepan MesićManifestaciju je otvorio Stjepan MesićProjekcijom igranog filma "Iza stakla" Zrinka Ogreste počeli su u četvrtak navečer u bečkom kinu Urania "Hrvatski filmski dani u Beču", koji se peti put za redom održavaju u austrijskom glavnom gradu.

Ta filmska manifestacija odvija se ove godine pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Ive Josipovića.

Njegov izaslanik, bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, otvarajući manifestaciju i pozdravivši okupljene u ime hrvatskog predsjednika i svoje ime, kazao je kako "imamo sjajnu filmsku produkciju, ali se o njoj dovoljno ne zna u inozemstvu unatoč njezinoj kvaliteti". "Imamo dobre autore i mogućnosti za snimanje značajnih filmskih ostvarenja, ali nažalost to ne koristimo koliko bismo mogli", kazao je Mesić i istaknuo da je dobro da se o hrvatskom filmu govori izvan Hrvatske, u Europi i izvan Europe. On je pozdravio ideju održavanja Hrvatskih filmskih dana i izrazio uvjerenost da će biti uspješni i u budućnosti.

Svrha ove filmske kulturne priredbe je bečkoj publici predstaviti suvremeni hrvatski film koji se bavi aktualnim temama i tendencijama u hrvatskom društvu.

Na programu je četrnaest filmova suvremenih hrvatskih autora koji su višestruko nagrađivani u Hrvatskoj i inozemstvu: igrani, dokumentarni, animirani, kratkometražni i eksperimentalni filmovi.

Organizatori Hrvatskih filmskih dana u Beču od 18. do 21. studenog su Centar za nove inicijative Zagreb, u suradnji s Austrijsko-hrvatskim društvom u Beču i Gradišćansko-hrvatskim centrom u Beču, uz potporu zagrebačkog Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i šport, Hrvatskog audio-vizualnog centra Zagreb, Hrvatske kinoteke, Hrvatskog filmskog saveza i austrijske udruge KulturKontakt Austria Beč.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika