19.11.2010. / 12:50

Autor: Hina

Rodna kuća Vargasa Llose budući muzej

Kuća na broju 101 Avenije Parra pretvorit će se u muzej o životu i djelu pisca. Upravljanje muzejom koji će se otvoriti krajem 2011. povjerit će se Regionalnoj upravi za kulturu Arequipe

Mario Vargas LlosaMario Vargas LlosaRodna kuća dobitnika Nobelove nagrade za književnost 2010. Maria Vargasa Llose u peruanskom gradu Arequipi upisana je u nacionalnu baštinu i bit će pretvorena u muzej, objavio je u četvrtak peruanski ministar kulture.

"Zamišljam kuću pretvorenu u povijesno mjesto, novi prostor kamo će turisti moći doći, ostvarujući prihode za grad", izjavio je ministar Juan Ossio, objavljujući upis u kulturnu baštinu kuće u Arequipi, drugog grada po veličini u Peruu, 1000 km udaljena od Lime.

Kuća na kat, tipična za arhitekturu s početka 20. stoljeća, nenastanjena je već nekoliko godina, ali dobro sačuvana, "zahvaljujući dobrom održavanju raznih vlasnika", izjavio je Ossio.

Kuća na broju 101 Avenije Parra pretvorit će se u muzej o životu i djelu pisca. Vargas Llosa, rođen 1936., ondje je živio samo prve godine života s majkom i njezinom obitelji, prije nego su se nastanili u Cochabambi u Boliviji te potom vratili u Limu kad je imao 10 godina.

Upravljanje muzejom koji će se otvoriti krajem 2011. povjerit će se Regionalnoj upravi za kulturu Arequipe.

Vezane vijesti

Marihuana s državnim pečatom

Marihuana s državnim pečatom

Urugvajska vlada objavila je prijedlog zakona kojim želi ozakoniti i nadzirati tržište marihuane, ocjenjujući da je ta droga manje opasna od crnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika