19.11.2010. / 14:29

Autor: Nacional.hr

HNS protiv proračuna: '77 žigosanih zastupnika reći će da za propast države'

"Hrvatskoj treba potpuno nova gospodarska politika i novi proračun jer bez toga ćemo i dalje živjeti daleko ispod razine koju hrvatski građani zaslužuju", zaključio je Kovačević

Dragan KovačevićDragan Kovačević"Političke poruke koje Vlada građanima šalje prijedlogom proračuna za iduću godinu su sramotne i uvjeren sam da je to zadnji hrvatski proračun kojeg donosi ta i takva Vlada", rekao je na današnjoj konferenciji za medije predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Ivan Vrdoljak, koji smatra da je osnovna poruka proračuna pesimizam.

"Dug se povećava, nema novih poslova, nema rasta i hrvatskim građanima šalje se užasna poruka", upozorava Vrdoljak koji kaže kako se hrvatskim građanima, a posebno mladima i obrazovanima šalje i poruka "bježite iz Hrvatske".

"Ostale zemlje u okruženju ili rastu ili su našle put rasta, a mi još uvijek tonemo i perspektive uz ovakvu politiku nema", rekao je Vrdoljak dodavši kako je treća poruka koja se vidi u proračunu ta da ostanak na vlasti treba pod svaku cijenu kupiti.

"HDZ plaća ruke pojedinaca i stranaka u Saboru kako bi se održao na vlasti, bez obzira koliko će nas to sve zajedno koštati", naglasio je Vrdoljak koji tvrdi da je svaki glas HSS-a na izborima hrvatske građane koštao 20 tisuća eura.

HNS-ov gospodarski strateg dr. Dragan Kovačević upozorio je da će 77 'žigosanih' zastupnika koji dignu ruku za ovakav prijedlog proračuna "reći da za propast hrvatskog gospodarstva". Kovačević je naglasio da je plan od 108 milijardi kuna prihoda nemoguće ostvariti, zbog čega će deficit biti neusporedivo veći od planiranog.

"U Hrvatskoj se više gotovo uopće ne stvara nova vrijednost i u odnosu na zemlje u regiji postali smo potpuno nekonkurentni za privlačenje investicija", upozorio je Kovačević naglasivši da ćemo i iduće godine jedva postići nulu, a o planiranom rastu od 1,5 posto nema ni govora.

"Hrvatskoj treba potpuno nova gospodarska politika i novi proračun jer bez toga ćemo i dalje živjeti daleko ispod razine koju hrvatski građani zaslužuju", zaključio je Kovačević.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika