22.11.2010. / 08:01

Autor: Nacional.hr

Iz Remetinca u Cavtat: Iako mu je blokirana imovina, Protega sa suprugom gradi vilu

Da je vila Protegina potvrdili su, iako nevoljko, i radnici na gradilištu, dok je jedan bivši pripadnik HV-a ustvrdio kako je to područje na kojem se ne smije graditi te da ne zna kako je Protega može graditi na tom mjestu i tko mu je dao dozvolu

Josip Protega    (Foto:Igor Šoban)Josip Protega (Foto:Igor Šoban)Bivši direktor Hrvatske poštanske banke Josip Protega, kojeg Uskok sumnjiči za milijunske malverzacije u HPB-u i kojem je veći dio imovine Uskok tijekom istrage blokirao, gradi vilu na najljepšem dijelu Cavtata, iznad zaštićene špilje Šipun, piše Večernji list.

Iako, je Protega za Večernji demantirao da gradi kuću na ploči ispred grdilišta stoji da je pravomoćna gradnja počela 15. svibnja 2009., sedam mjeseci prije Proteginog uhićenja, da je investitor tvrtka Rat d.o.o. Cavtat, da nadzor radi Institut IGH, a da je izvođač radova AEQUITA d.o.o. Split.

Tvrtka Rat je tvrtka u zemljišnim knjigama Općinskog suda u Dubrovniku od 12. veljače 2009. na zemljišnim česticama 245/1 i 244 upisana i kao vlasnik buduće vile, a prema podacima iz sudskog registra registrirana je na Sanju Nikolić, drugu Proteginu suprugu.

Da je vila Protegina potvrdili su, iako nevoljko, i radnici na gradilištu, dok je jedan bivši pripadnik HV-a ustvrdio kako je to područje na kojem se ne smije graditi te da ne zna kako je Protega može graditi na tom mjestu i tko mu je dao dozvolu.

Večernji piše kako u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu Dubrovnika koji je izdao dozvolu za gradnju kažu da se zemljište na kojem se grade dva dvojna objekta u Cavtatu nalazi dijelom u građevinskom području, a dijelom na prostoru koji je predložen za zaštitu kao park šuma. Kažu i da je suglasnost za gradnju 6. studenoga 2008. dao i konzervatorski odjel u Dubrovniku te da je sve u suglasnosti s postojećim prostornim planom Cavtata.

Vezane vijesti

BiH spremna na Europski sud pravde zbog Cavtata

BiH spremna na Europski sud pravde zbog Cavtata

Ako Ustavni sud Hrvatske odbije ustavnu tužbu Bosne i Hercegovine vezanu uz zahtjev za povrat nekadašnje dječje bolnice u Cavtatu državno… Više

Komentari

registracija
20/11/10

imalkogod, 22.11.10. 09:24

Protegi USKOK blokirao imovinu, a on sa ženom gradi vilu

###################################################
Evo,u ovakvim slučajevima nije potrebno biti pravnik,čak ni školovan...pa da ne s kužiš da se radi o lopovluku...?A kako Bajića....ubijediti da zaista počmu raditi ono zasto su predobro plaćeni?


registracija
1/1/70

, 22.11.10. 09:27

Protegi USKOK blokirao imovinu, a on sa ženom gradi vilu

#######################################
Dogovorili se kumovi,nećemo ti sve blokirati...a ti gradi...malo nama daj...narod je itako glup pa će nasjesti na našu priču...imaju Hrvatsku !!! Jezivo!


registracija
1/1/70

, 22.11.10. 09:28

Ipak je po onoj Tuđmanovoj....200 bogatih obitelji (ima ih više) i nema tu druge nego jad (stoko sitnog zuba-kuš).. Krali smo i krast ćemo- a i graditi- poruka je teksta! Pa neka nam Lijepa naša- .. nije važno to što nam se pred nosom ismijavaju i zakon izigravaju ...boli me i danas i pitam se zašto toliko ljudi izginuše za ovu trulež od države... nisam nostalgičan al često poželim vratiti vrijeme..a ne mogu:(


registracija
11/1/10

fluid, 22.11.10. 11:49

Nekako naslućujem da Protega gradi legalno tu svoju vilu.Možda dozvole i jesu polovične ali već se to bude legaliziralo.Ostaje samo pitanje čija je to kuća(vila)stvarno.Odnosno na čije ime glasi!?Ako je,a trebalo bi biti tako,blokirano sve što se vodi na Protega Josipu od imovine,nemoguće je da onda ovo ide dalje.No to treba odraditi pravosuđe.Naravno ako netko ne opstruira iz "mitoloških"razloga.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika