22.11.2010. / 15:33

Autor: Nacional.hr

Od automobila do zrakoplovnih motora: Rolls Royce dobio ugovor s Air China

Nešto ranije su postigli dogovor s kineskim zrakoplovnim prijevoznikom China Estern Airlines vrijedan 1,2 milijarde dolara prema kojem će isporučiti motore za 16 zrakoplova tipa Airbus A330

Rolls Royce će Air China isporučiti motore za Airbus (Reuters)Rolls Royce će Air China isporučiti motore za Airbus (Reuters)Poznati britanski proizvođač luksuznih automobila Rolls Royce potpisao je ugovor vrijedan 1,8 milijardi dolara s kineskim zrakoplovnim prijevoznikom Air China. Rolls Royce će Kinezima isporučiti motore za 20 zrakoplova tipa Airbus.

U Rolls Royceu ocjenjuju kako će im ovaj posao samo ojačati poziciju na tržištu zrakoplovnih motora na kojem u Kini drže čak 56 postotni udio.

Ovo je ujedno već drugi veliki ugovor britanske tvrtke s kineskim partnerima ovog mjeseca. Nešto ranije su postigli dogovor s kineskim zrakoplovnim prijevoznikom China Estern Airlines vrijedan 1,2 milijarde dolara prema kojem će isporučiti motore za 16 zrakoplova tipa Airbus A330.

Zanimljivo je da Rolls-Royce pokušava novim ugovorima poboljšati svoj ugled koji je narušen nakon što je Quantasov zrakoplov s Rolls Royceovim motorom morao prisilno sletjeti nakon što mu je motor eksplodirao.

Vezane vijesti

Nema ponuda za kupnju crnogorske tvrtke Montenegro Airlines

Nema ponuda za kupnju crnogorske tvrtke Montenegro Airlines

Za crnogorsku zrakoplovnu tvrtku Montenegro Airlines (MA) u svijetu kao da nema zainteresiranih, jer na natječaj za kupnju 30 posto njezinih dionica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika