22.11.2010. / 19:11

Autor: Hina

Marcenaro: Odnosi među državama na području bivše Jugoslavije sve bolji

Izvjestitelj političkog odbora Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Pietro Marcenaro, koji je zadužen za izvješće o pomirbi na području bivše Jugoslavije, izjavio je u ponedjeljak u Sarajevu kako su odnosi među zemljama na području bivše Jugoslavije sve bolji te da je vidljiv napredak postignut ove godine u odnosu prema 2009. godini, kada je počeo raditi.

Pietro MarcenaroPietro MarcenaroIzvjestitelj političkog odbora Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Pietro Marcenaro, koji je zadužen za izvješće o pomirbi na području bivše Jugoslavije, izjavio je u ponedjeljak u Sarajevu kako su odnosi među zemljama na području bivše Jugoslavije sve bolji te da je vidljiv napredak postignut ove godine u odnosu prema 2009. godini, kada je počeo raditi.

"Odnosi zemalja regije ove su godine znatno bolji. Držim kako veliku važnost treba pridati poboljšanju odnosa Hrvatske i Srbije, što utječe i na Bosnu i Hercegovinu", izjavio je Marcenaro na sastanku zatvorenom za javnost s predsjednikom Zastupničkog doma Parlamenta BiH Nikom Lozančićem i njegovim zamjenikom Berizom Belkićem.

Kako je priopćio Parlament BiH, Marcenaro je rekao kako je njegovo izvješće o pomirbi i političkom dijalogu na području bivše Jugoslavije pri samome kraju.

Čelnici Parlamenta BiH prenijeli su spremnost na dalje jačanje suradnje i dijaloga u susjedstvu koja, uz političku, treba sadržavati i onu u području gospodarstva, kulture i športa.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika