Objavljeno u Nacionalu br. 784, 2010-11-23

Autor: Hrvoje Šimičević

Tehnologijom protiv optužbi: Vesna Škare-Ožbolt samoinicijativno se podvrgnula detektoru laži

Vesna Škare-Ožbolt obavijestila je Nacional da je prošla poligraf na svim relevantnim pitanjima, među kojima se ističu i upiti “da li je od bilo koga primila bilo kakav novac za izručenje Matanića”, te “da li je od odvjetnika Pilipovića primila novac u slučaju izručenja Matanića”

VESNA ŠKARE-OŽBOLT tvrdi kako optužbe koje je na njezin račun iznio Tomislav Marjanović nisu istinite i to želi dokazati poligrafomVESNA ŠKARE-OŽBOLT tvrdi kako optužbe koje je na njezin račun iznio Tomislav Marjanović nisu istinite i to želi dokazati poligrafomKako bi opovrgnula tvrdnje Tomislava Marjanovića, zaštićenog svjedoka u slučaju ubojstva Ive Pukanića, koji je prošle godine u Nacionalu ustvrdio da je 2006. za oveću novčanu svotu sudjelovala u izručenju Roberta Matanića, bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt samoinicijativno se podvrgnula poligrafskom testiranju s ciljem da opovrgne te teške optužbe.

Kako stoji u tom izvještaju, njezine reakcije ne pokazuju da je lagala. Naime, Vesna Škare-Ožbolt obavijestila je Nacional da je prošla poligraf na svim relevantnim pitanjima, među kojima se ističu i upiti “da li je od bilo koga primila bilo kakav novac za izručenje Matanića”, te “da li je od odvjetnika Pilipovića primila novac u slučaju izručenja Matanića”.

Podsjetimo, zaštićeni svjedok Marjanović o tome je prvi put progovorio u listopadu 2009. u razgovoru za Nacional, a potom je u iskazu Uskoku ponovio kako su atentatori na Pukanića preko Matanićeva odvjetnika Zorana Pilipovića platili 100 tisuća eura Vesni Škare-Ožbolt da se on izruči Hrvatskoj, a ne Bugarskoj. Vesna Škare-Ožbolt od početka je oštro demantirala takve navode, a na kraju se samoinicijativno podvrgnula detektoru laži.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika