23.11.2010. / 13:52

Autor: Hina

Počelo suđenje Draženu Slavici: 'Uz poštovanje prema pokojnim kolegama, ne osjećam se krivim'

Optužnica je napisana na više od 60 stranica, a sudski spis sadržava oko šest tisuća stranica. Svjedočit će 110 svjedoka, očekuje se i više vještačenja, pa bi suđenje moglo trajati mjesecima

Dražen Slavica u zadarskoj sudnici (Foto: Dino Stanin/PIXSELL)Dražen Slavica u zadarskoj sudnici (Foto: Dino Stanin/PIXSELL)Čitanjem optužnice danas je na Županijskom sudu u Zadru počelo suđenje bivšem zapovjedniku Javne vatrogasne postrojbe Šibensko-kninske županije Draženu Slavici, optuženom za propuste u organizaciji gašenja požara na Kornatima 30. kolovoza 2007. kad je poginulo 12 vatrogasaca.

Nakon što je županijski državni odvjetnik iz Šibenika Zvonko Ivić pročitao optužnicu, Slavica je rekao da se, uz dužno poštovanje prema pokojnim kolegama, ne osjeća krivim.

Državno odvjetništvo Slavicu tereti za kazneno djelo protiv opće sigurnosti jer je na otok Kornat poslao dvojicu maloljetnika, civilnoga ročnika te vatrogasce koji nisu završili obuku helikopterskoga desantiranja. Osim toga, na teret mu se stavlja i kašnjenje akcije spašavanja unesrećenih.

Optužnica je napisana na više od 60 stranica, a sudski spis sadržava oko šest tisuća stranica. Svjedočit će 110 svjedoka, očekuje se i više vještačenja, pa bi suđenje moglo trajati mjesecima.

Sljedeća rasprava dogovorena je za 18. siječnja, kada će biti ispitan svjedok, ujedno i oštećenik Josip Klarić, te svjedoci Zoran Blačić i Volimir Milošević.

Vezane vijesti

Lučić: Probali smo pobjeći, ali vatra je bila prebrza i došla nam je s leđa

Lučić: Probali smo pobjeći, ali vatra je bila prebrza i došla nam je s leđa

Svjedočenjem jedinoga preživjelog vatrogasca Frane Lučića na Županijskome sudu u Zadru nastavljeno je suđenje bivšem šibensko-kninskome vatrogasnom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika