23.11.2010. / 14:28

Autor: Nacional.hr

Getro otvorio 22 "kvartovske trgovine" diljem Slavonije

Getro market pokrenut je u desetak gradova Slavonije, odnosno, na 22 prodajne lokacije i nudit će više od 5000 artikala povoljnijih cijena kao rezultat reinvestiranja vlastite marže, dok će artikli trgovačke marke Getroa biti povoljniji od 10-50% u odnosu na ostalu ponudu

Hrvoje Štorga i Ivan ČolakHrvoje Štorga i Ivan ČolakOtkrivanjem reklame »GETRO market«, uz prisutnost savjetnika gradonačelnika Požege, Ivana Čolaka, svečano je lansiran novi prodajni format društva Mercator-H koji s radom započinje na 22 prodajne lokacije u slavonskoj regiji.

"Getro market jedan je od odgovora na recesiju prvenstveno potrošačima srednje i niže kupovne moći. Koncepcija Getro marketa bazira se na strategiji analize potreba i mogućnosti mikrolokacije. Slijedom toga, redefinirali smo asortiman i ponudili još povoljnije cijene kroz reinvesticiju vlastite marže, a kroz tridesetak linija kvalitetne trgovačke marke Getro, ponudili smo najnižu cijenu artikla na tom području. Cilj nam je da Getro market bude baza za razvoj tzv. „tailor made" pristupa potrošaču i kupovine u lokalnim trgovinama", rekao je tim povodom predsjednik Uprave društva Mercator-H, Hrvoje Štorga.

"Getro market rezultat je analiza potreba dosadašnjih kupaca te ekonomskih i socio-demografskih pokazatelja tog područja. Najniže cijene artikala na konkretnom području plasiramo u segmentu naše poznate trgovačke marke Getro koja će biti jeftinija od 10-50% u odnosu na ostalu ponudu" - kaže Tomislav Bagić, direktor maloprodaje Mercatora.

Osim strategije niskih cijena, Getro market nastavit će Mercatorovo opredjeljenje da kroz svoj trgovački lanac potiče razvoj lokalne proizvodnje: "Već na prvi pogled, u asortimanu Getro marketa, jasno je da želimo podupirati ne samo hrvatske nacionalne, već i domaće, lokalne proizvođače, poput požeškog proizvođača kave koji kvalitetom parira poznatim brandovima, a cjenovno je barem 30% jeftiniji zbog primjerice, minimalnih ulaganja u marketing ili specijalnih, ekskluzivnijih pakiranja" - objašnjava Bagić.

Slavonska regija prva je faza projekta u kojoj su se rebrendirale 22 trgovine nekadašnjeg Presoflexa, dok će se početkom 2011. Getro market lansirati na još 20 lokacija u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

"Getro market pokreće se na čak sedam lokacija u Požegi i mi kao Grad podržavamo svaku inicijativu koja će pružiti više našim građanima, posebno onima niže kupovne moći" - rekao je Ivan Čolak savjetnik gradonačelnika Grada Požege.

Vezane vijesti

Otvorena prva trgovina vojne opreme u Hrvatskoj

Otvorena prva trgovina vojne opreme u Hrvatskoj

U Zagrebu je danas otvorena prodavaonica vojne neborbene opreme, prva takva u Hrvatskoj, u kojoj se građanima nudi oprema kojom se koriste Oružane… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika