24.11.2010. / 17:28

Autor: Hina , Nacional.hr

Čišćenje pelješkog područja: Kristijan Curavić stao na inficiranu iglu pa završio u bolnici

More i priobalje na području Pelješca i dalje se čisti od velikih količina organskog i anorganskog otpada, a do danas je očišćeno područje Žuljane i završava se područje Trstenika, a treba još očistiti najonečišćenije uvale - Zaglavak, Dingački škoj i Prapratno.

Kristijan Curavić: Autor:
Filip Brala/PIXSELLKristijan Curavić: Autor: Filip Brala/PIXSELLMore i priobalje na području Pelješca i dalje se čisti od velikih količina organskog i anorganskog otpada, a do danas je očišćeno područje Žuljane i završava se područje Trstenika, a treba još očistiti najonečišćenije uvale - Zaglavak, Dingački škoj i Prapratno.

Osim djelatnika Javnoga komunalnog poduzeća Bilan iz Orebića i članova Udruge Bofor iz Vignja u čišćenju, koje je počelo jučer, sudjeluju komunalne tvrtke s orebićkog područja, ronioci iz Trstenika i Šibenika predvođeni Kristijanom Curavićem, članovi Ronilačkog kluba Dubrovnik i Mljet te ekološki brodovi.

Portal Index navodi kako je tijekom čišćenja na inficiranu iglu navodno stao Curavić, nakon čega je hitno prevezen u dubrovačku bolnicu.

Načelnik orebićke općine Tomislav Jurjević procjenjuje da će čišćenje potrajati tjedan dana, a Kristijan Curavić da bi za čišćenje podmorja trebalo desetak dana i u njemu bi trebalo sudjelovati 50-ak ljudi koji najprije moraju utvrditi količinu otpada pod morem.

Kad je riječ o onečišćenje mljetskog područja, odnosno nacionalnog parka, ravnatelj Osvin Pečar kaže kako se isti problem ponavlja iz godine u godinu, osobito tijekom jeseni zbog jaka juga koje donosi smeće iz južnih krajeva mahom iz Albanije, odnosno Italije i Grčke.

Autor:
Grgo Jelavić/PIXSELLAutor: Grgo Jelavić/PIXSELLOve godine "igrom slučaja smeće je završilo na pelješkoj strani", kaže Pečar te dodaje kako smeća ima i na Mljetu, ali ne više nego proteklih godina. Brane su postavljene na mljetska jezera i obično zaustave veće količine smeća, istaknuo je.

U NP-u, dodao je, nema više smeća nego prijašnjih godina, a uklanja se cijele godine. Tijekom čišćenja dogodio se i manji izgred kad se ronilac Kristijan Curavić ubo na iglu i nalazi se u Trsteniku. Po Jurjevićevim riječima on će ipak otići na pregled u dubrovačku opću bolnicu.

Onečišćenje mora i priobalja na tom je području primijećeno prije četiri dana.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 24.11.10. 20:56

jebo sam sebe... jebote pa ko ga tjero da priva utom govnu... jes blesav..
bitch


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika