24.11.2010. / 17:38

Autor: Nacional.hr

HND: 'Repriziranje filma o Vukovaru umjesto Latinice opet izlika za cenzuru'

Zbog cijele zavrzlame i očitog novog pokušaja cenzure Latinove emisije, odmah je reagiralo i Hrvatsko novinarsko društvo koje je u priopćenju osudilo "moguću cenzuru" Latinice te je pozvalo vrhušku HTV-a da promijeni odluku i da Latinice ide u svom uobičajenom terminu

Denis LatinDenis LatinNa Hrvatskoj televiziji očito ne mogu bez skandala, a kao i prije nekoliko tjedana ponovno su u centru pažnje Denis Latin i njegova emisija Latinica.

Naime, čelništvo Informativnog programa HRT-a odlučilo je idućeg ponedjeljka umjesto Latinice pod radnim nazivom "Zločin u privatizaciji nikad ne zastarijeva", prikazati reprizu dokumentarnog filma o Vukovaru. Hloverka Novak Srzić i vrhuška prisavske kuće navodno obećali su kako će navedena emisija ipak biti na programu, ali tjedan dana kasnije nego što je planirano.

Međutim, tu nije kraj muka po Latinu jer je novinarka njegove emisije na svom Facebook profilu napisala kako je iz sporne emisije izbačen prilog "o sumnjivim i kriminalnim poslovima Privredne i Zagrebačke banke".

"Bankarska mafija mirno spava, HRT mirno tone, HND mirno gleda, svi su OK, svi su super", komentirala je Jelinić na Facebooku.

Zbog cijele zavrzlame i očitog novog pokušaja cenzure Latinove emisije, odmah je reagiralo i Hrvatsko novinarsko društvo koje je u priopćenju osudilo "moguću cenzuru" Latinice te je pozvalo vrhušku HTV-a da promijeni odluku i da Latinice ide u svom uobičajenom terminu.

"Smatramo da je repriziranje filma o Vukovaru samo izlika za neprikazivanje Latinice, jer se taj dokumentarac može prikazati i u neko drugo, primjereno vrijeme. Osim što je Latinica gledana, ona je jedna od onih emisija na Hrvatskoj televiziji koja kritički problematizira politička i društvena zbivanja, a to bi morala biti bitna funkcija HTV-a", stoji u priopćenju HND-a u kojem se osuđuje i najava da se iz sporne emisije izbaci prilog Ane Jelinić u kojem ona kroz prilog o privatizaciji Name progovara i o sumnjivim poslovima Privredne i Zagrebačke banke.

"Pravo javnosti da bude izviještena o toj privatizaciji bitnije je i od moguće tužbe", zaključuje se na kraju priopćenja iz HND-a.

Vezane vijesti

More hrvatskog Jadrana izvrsne kakvoće

More hrvatskog Jadrana izvrsne kakvoće

More hrvatskog Jadrana je izvrsne kakvoće, nije onečišćeno komunalnim otpadnim vodama što znači da se kupači mogu sa sigurnošću kupati i rekreirati,… Više

Komentari

registracija
6/10/10

rondalo, 24.11.10. 19:13

Možda se boje ovoga:
http://www.necenzurirano.com/index.php?option=com_content&task=view&id=388&Itemid=1

http://www.necenzurirano.com/index.php?option=com_content&task=view&id=336&Itemid=1

http://www.necenzurirano.com/index.php?option=com_content&task=view&id=336&Itemid=1


registracija
25/6/10

vidra, 24.11.10. 20:27

Sve što je narodu, milo uskračuje mu se. Tko to ima pravo nama uskračivati određene teme? Kakva je to demokracija? Latina cijenim kao novinara i osobu što ne podliježe pritiscima i ne savija se kako vjetar puše. E, kad bi imali više takvih novinara!


registracija
1/1/70

, 24.11.10. 23:15

Jos jedan dokaz vise da HLO i HRT banda štiti kriminal....i zato ta banda zabranjuje iznosenje istine preko tzv javnog servisa kojeg mi plaćamo.Uzas !


registracija
20/11/10

imalkogod, 24.11.10. 23:24

HLO je bila i sotala vojnik ADZe mafije.Ovo je još jedan u nizu dokaza.Sve joj psujem,znal ta lopuza tko plaća pretplatu za HRT daleekovidnicu? Mi koji plaćamo tv-e pretplatu,imamo PRAVO znati tko nas pljačka HLO !!!!


registracija
1/1/70

, 24.11.10. 23:24

Ovo šta sebi Hloverka,Kunić ...mafija dozvoljavaju na javnom servisu kojeg narod plaća,je vise nego strašno!!! Od koga krijete istinu HLO ???? Zar niste svijesni da je to nemoguće sakriti u eri interneta i drugih tv-e kuća ? Vi ste se upregli u kriminalna kola i zajedno s kriminalcima vučete ovu drzavu u propast. Nicije nije svijetlila do zore,pa tako neće ni vasa.Dolazi vam kraj mafijo.


registracija
25/6/10

vidra, 25.11.10. 05:43

Da, da, javna televizija, samo ne naša, narodna i građanska. To je "javna" i zna se čija je. Peru nam mozak sa neistinama i poluistinama. Forsiraju određene nacionalističke teme, kako bi hranili određene skupine koje su digle glavu iz ove naše jadne stvarnosti i kako bi se određeni politički krugovi duže održali na vlasti. Ujedno ih štite da ih narod ne prozre. Tako rade plačenici, po diktatu. Ali narod nije toliko glup vidi i između redaka i zna prepoznati dobro od zločudnog.


registracija
17/1/10

pitman, 25.11.10. 07:46

pa sta ne prikazu emisuju o Vukovaru umjesto Skorine trash emisije utorkom?


registracija
27/4/10

fuzija2, 25.11.10. 16:47

Jugojanjicarska mafija sa kojom rukovodi
zlocinac mesic ima sve nadglede nad HND-m
kao od vrhovnog i ustavni sudilacki odreda pa
sve na nize razine, ujedno je se Hrvatska radio
televizija pretvorila se u mesicevo debelo guzno crijevi sa jednom grupom "BAKTERIJANACA"
koji uvode cenzuru protiv svake ISTINE kad se
radi o zlocincu mesicu.


registracija
8/7/10

Maroje, 30.11.10. 11:34

Ćirilica je kuga za HRT.Latin je državni neprijatelj i izdajnik i treba ga protjerati iz države. Pitam se do kada će nas taj udbaš duševno silovati On je nastrana osoba i radi nastrane emisije.Stanimo već jednom na kraj likovima koji propagiraju što gore to bolje. Perverzno je da se HND poistovjećuje s njim, a to jasno govori da su svi skupa soroševi plaćenici i hrvatski izdajnici.Jadno i prestrašno....


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 07.12.10. 16:40

Gdje su samo ostali kukavicki mediji,ni glasa o tom skandalu.Ovo je totalni sraz morala.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika