26.11.2010. / 10:40

Autor: Ivan Friščić

Dreft Fashion week: Bajkovita večer s dva horor filma

Na novoj lokaciji, u novom ruhu, sa novom pistom i rasvjetom započeo je još jedan Dreft Fashion Week. Impozantno gledalište kojim dominira široka bijela pista otkrivalo je različite izraze na licima posjetitelja, koji su strpljivo čekali svaku sljedeću reviju

Foto: Mateja VrčkovićFoto: Mateja VrčkovićPrvi dio večeri jubilarnog 15. po redu Dreft Fashion Weeka, modne manifestacije koja se održava u zagrebačkom Hypo centru bio je rezerviran za mlade dizajnere, gdje su se predstavile dizajnerice Iva Šimunović, Aba Tomičić, Zrinka Hudi, Ana Čurić, Ivana Kuzminski, Jelena Aleksić, Erna Ostanek i Kristina Lovko.

Dizajner Louis De Gama nas je bajkovitim siluetama poveo u drugi dio sinoćnjeg modnog putovanja. Crne, bijele, lila i puderaste nijanse prevladavale su na savršeno skrojenim haljinama. Puf rukavi, volani, gumbi i ostali detalji samo su upotpunjavali ovu modnu bajku koja je iz izlaza u izlaz oduševljavala.

De Gama spaja malene dijelove tkanine u različite krojeve, od balon suknji koje zadržavaju oblik bez obzira na hod do nekih jednostavniji krojeva; povezuje svilu i kožu u savršenu harmoniju, te pokazuje svoj zaštitni znak - čipku. Jedino što je cijelo vrijeme odskakalo od ove nježne revije su bile ružne, glomazne i nenosive cipele, pa se nadam da će i dizajner to shvatiti te će na predstavljanju sljedeće kolekcije modele radije poslati bose na pistu.

Modna bajka se nastavila revijom dobitnice 'Mandice' na prošlom Dreft Fashion Weeku, Zjene Glamočanin. Mlada i kreativna dizajnerica napravila je, možda i ne previše nosivu, ali zato interesantnu kolekciju od VHS traka koje je plela u modele. Suknje, topići, dolčevite, majice, hlače napravljeni od trake i povezani sa platnenim i svilenim komadima u orijentalnom duhu donijeli su nam pravu modnu poslasticu. S nestrpljenjem očekujem njenu sljedeću kolekciju.

Nakon ovih bajkovitih priča, slijede dva horor filma u modnom pogledu, a to su revije Danijele Martinović i Lane Jozić.

Danijela Martinović je od svoje prošle kolekcije napredovala, ali premalo. Kolekcija koja bi trebala predstavljati dnevnu odjeću izgledala je piđamasto. Jeftini pamučni materijali i najjeftiniji saten, u kombinaciji s printom edhardijevskih motiva ne može izgledati dobro. Revija je jednostavno bila negledljiva.

Foto: Mateja VrčkovićFoto: Mateja VrčkovićLana Jozić for Devotio. Revija je počela neuspjelim performansom, a završila ne baš previše jasnim performansom u kojem su glavnu ulogu imale Nera Stipičević i Petra Cicvarić. Jedina očita poveznica između ova dva performansa je bila kolekcija koja je jednostavno loša.

Natalija Smogor je jedina dizajnerica koja je sinoć predstavila mušku kolekciju. Savršeno krojena i sašivena lanena odijela i košulje u puderastim i bijelim tonovima, romantični konopčići umjesto remenja, tanki šalovi i torbe dio su kolekcije ove talentirane dizajnerice.

Prvu večer je zatvorio pariški dizajner Karim Bonnet, poznat po svojim tkanjima.

Velika i zatvorena kolekcija je podjeljena u tri cjeline - geometrijske linije na haljinama, haljine i ostali komadi odjeće od tkanja u vedrim bojama i raznobojni printevi na odjeći. Komadi su bili protkani biserima, lancima i resicama koje daju dašak glamura.

Fotogalerija

Vezane vijesti

Foto: Treća večer Dreft Fashion Weeka privukla malo drugačiju publiku

Foto: Treća večer Dreft Fashion Weeka privukla malo drugačiju publiku

Treća večer Dreft Fashion Weeka privukla je nešto drugačiju publiku. Naravno, mogli su se vidjeti stalni posjetitelji modnih revija poput Nevena… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika