26.11.2010. / 12:03

Autor: Hina

Južnokorejski predsjednik imenovao novog ministra obrane

Novi ministar je Lee Hee-Won, vojni časnik koji se zalaže za "pametnu" vojsku sposobnu predvidjeti i brzo odgovoriti na nepredvidive poteze Sjeverne Koreje

Južnokorejski predsjednik Lee Myung-bakJužnokorejski predsjednik Lee Myung-bakJužnokorejski predsjednik Lee Myung-bak imenovao je u petak za novog ministra obrane svog savjetnika za nacionalnu sigurnost, objavili su korejski mediji, u vrijeme rastućih napetosti nakon topničkog napada Sjeverne Koreje i održavanja zajedničke vojne vježbe s američkom vojskom.

Novi ministar je Lee Hee-Won, vojni časnik koji se zalaže za "pametnu" vojsku sposobnu predvidjeti i brzo odgovoriti na nepredvidive poteze Sjeverne Koreje.

On je na položaju zamijenio Kim Tae-younga koji je u četvrtak podnio ostavku zbog kritika na način na koji je Seoul odgovorio na sjevernokorejsko bombardiranje otoka u blizini sporne morske granice između dvije zemlje u Južnom moru.

Predsjednik je prihvatio njegovu ostavku "kako bi se popravila atmosfera u vojsci i odgovorilo na seriju incidenata".

Mediji opisuju Leea kao časnika s iskustvom u vojnim operacijama, vrlo sklonog suradnji s vojnim snagama SAD-a, ključnog saveznika Južne Koreje.

Vezane vijesti

Peking, Tokio i Seul protiv nuklearnih pokusa Pjongjanga

Peking, Tokio i Seul protiv nuklearnih pokusa Pjongjanga

Kina, Japan i Južna Koreja smatrat će neprihvatljivim treći sjevernokorejski nuklearni pokus koji će se po ocjeni stručnjaka dogoditi u bliskoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika