27.11.2010. / 09:44

Autor: Deutsche Welle

Trgovci već trljaju ruke: Vjenčanje princa Williama obećava dobru zaradu

Vjenčanje princa Williama i Kate Middleton i dalje je glavna tema u Velikoj Britaniji. Trgovci već trljaju ruke. Prodaja suvenira s motivima vjenčanja donijeti će im milijune i koliko toliko oporaviti njihovo loše ekonomsko stanje

Kate Middleton i princ WilliamKate Middleton i princ WilliamVjenčanja su uvijek razlog za slavlje, ali i zaradu. Naročito kada je riječ o kraljevskom vjenčanju. Prema procjenama ekonomskih analitičara, vjenčanje princa Williama, Velikoj Britaniji donijeti će zaradu od 620 milijuna eura. Dio tog kolača uzeti će i trgovci u maloprodaji, koji već vrijedno rade na izradi suvenira s kraljevskim motivima.

Britanski Tv shop kanal već godinama prodaje jeftine imitacije prstena Lady Diane. Otkako je original princezinog prstena nedavno zasjao na ruci Kate Middleton, prodaja kopije naglo je porasla - za nevjerojatnih 800 posto. No, to je tek početak, jer se u ponudi nije našla samo kopija vjenčanog prstena.

Tu je i princezina haljina, koju je Kate nosila tijekom televizijske debate, kada je nastupala kao zaručnica princa Williama. Mala, plava haljina, s kraljevskim obilježjima, 'planula' je u buticima u Londonu, unatoč cijeni od 350 eura. Za koji dan djevojke koje sanjaju da postanu princeze, moći će je kupiti za 25 eura u jednom od vodećih britanskih supermarketa. Svoju „kraljevsku kolekciju"mogu dopuniti i šalicama, tanjurima i salvetama s likom mladenaca.

A koliko se isplati pametno planiranje, pokazuje slučaj kompanije koja se bavi prodajom poklona. Oni nisu čekali da princ objavi zaruke.

„Mi smo oduvijek znali da će se to dogoditi, zbog toga smo unaprijed isplanirali web stranicu, na kojoj ćemo prodavati suvenire s motivima kraljevskog vjenčanja. Zahvaljujući tome, sada smo među prvima kada na 'Google' ukucate pojmove vezane za poklone s kraljevskim motivima."

To je bio Stephan Church iz britanske Kompanije poklona. On dodaje da su zahvaljujući toj strategiji, sada preplavljeni zahtjevima.

„Kupci dolaze sa svih strana svijeta. Dobivamo različite zahtjeve, mnogo ljudi pita kakva će biti ponuda suvenira, koja će biti dostupna za nekoliko tjedana. U suštini, sve će se događati kroz dvije faze. Prvo ćemo ponuditi suvenire s motivima zaruka, a onda, za mjesec dana ili nešto kasnije, poklone s motivima samog kraljevskog vjenčanja."

Manija oko kraljevskoj vjenčanja nije pogodila samo Veliku Britaniju. Čak se i preko Atlantika osjeća uzbuđenje zbog predstojećeg vjenčanja. Newyorška kompanija koja se bavi prodajom nakita prvu kopiju princezinog prstena napravila je još kada ga je nosila Lady Di. Sada, kada dijamant krasi Kateinu ruku, Amerikanke su poželjele isto.

Onima koji si to ne mogu priuštiti ne preostaje ništa nego čekati veliki dan i uživati u prijenosu ceremonije.

Deutsche Welle

Vezane vijesti

Argentina podnijela tužbu protiv Britanije u UN-u

Argentina podnijela tužbu protiv Britanije u UN-u

Argentina je u UN-u službeno podnijela tužbu zbog britanske "militarizacije" u južnom Atlantiku, a glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon pozvao je obje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika