28.11.2010. / 09:58

Autor: Hina

Friščić: Najlakše je "pljuvati po drugome" sa stalnim uvjerenjem da se zna više i bolje

Predsjednik HSS-a i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Josip Friščić je, sudjelujući u radu godišnje izvještajne skupštine županijske organizacije HSS-a Koprivničko-križevačke županije na Kalniku, rekao kako je najlakše "'pljuvati po drugome' sa stalnim uvjerenjem da se zna više i bolje".

Josip FriščićJosip FriščićPredsjednik HSS-a i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Josip Friščić je, sudjelujući u radu godišnje izvještajne skupštine županijske organizacije HSS-a Koprivničko-križevačke županije na Kalniku, rekao kako je najlakše "'pljuvati po drugome' sa stalnim uvjerenjem da se zna više i bolje".

"Ovih dana kada se neki nude hrvatskom narodu da bi ga oni vodili, ja ih pitam što su dosad učinili. Ovo društvo koje jedanaest godina vodi Zagreb, ima 7 milijardi u proračunu i još toliko u Holdingu i toliko su gubitka stvorili, a kada dođete u Zagreb niti ima asfaltiranih ulica, niti su izgradili podzemnu željeznicu, niti nove zone, a društveni proizvod im se ostvaruje samo zahvaljujući centralizaciji, jer su ondje sve banke i ostalo što je moćno i vrijedno", rekao je Friščić.

"Na mala vrata nam šalju poruke kako bi rješavali probleme u Hrvatskoj, i kod ovogodišnjeg proračuna je to bilo na djelu, jer kao trebalo je pozvati MMF. Pa, MMF je bio pozvan 2002. godine, a iz toga smo izašli 'zdrapanih gaća'", izjavio je Friščić ustvrdivši da "MMF nikada nije došao, a da nije naredio da se nešto proda". Poručivši da se nacionalno dobro od posebnog interesa, kao što su Hrvatske šume i Hrvatska elektroprivreda, neće prodavati, Friščić je rekao da to stoji i u koalicijskom sporazumu. Dodao je da se "sedam godina strancima neće prodavati poljoprivredno zemljište s mogućnošću produljenja tog roka".

U radu skupštine sudjelovali su i potpredsjednici HSS-a i članovi hrvatske vlade Božidar Pankretić i Damir Bajs, a izvješće o radu i program rada županijske organizacije predočio je predsjednik i koprivničko-križevački župan Darko Koren.

Pankretić je, među ostalim, rekao da će sve što su koalicijski partneri zacrtali "izgurati do kraja", a preostala nam je, dodao je, borba protiv korupcije i gospodarski oporavak zemlje.

Najavio je da će HSS 18. prosinca u Zagrebu na središnjoj izvještajnoj skupštini stranke predstaviti program ravnomjernog razvoja Hrvatske.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
24/11/10

aabar, 28.11.10. 10:28

Ma ti si ispljuvak...prodao si sebe i strančicu


registracija
2/12/09

gromco, 28.11.10. 11:01

govno hadezejovsko, komunistitcko, sram ga moze biti. prodal je i sebe i stranku za hadeze. narod koji je glasao za haeses je iznevjeren, izdan. govno i smrad!
bitch


registracija
11/10/10

agaSovulj, 28.11.10. 11:16

"sa stalnim uvjerenjem da se zna više i bolje" - sumnjam da itko zna bolje od sadasnje vladajuce garniture kako zamracit drustveni novac i kako sprijeciti da ti udu u trag. U tome je HDZ nenadmasan (mozda nam je sansa da se s tim izvozno orijentiramo, pa da od toga izvucemo neku korist).


registracija
28/11/10

dansu, 28.11.10. 11:24

Ovaj čovjek je sramota po civiliziranu Hrvatsku.Zamislio je sebe kao vječitog koalicijskog partnera u svib budućim vladama i tako će sebe osigurati do smrti.SRAMOTA.Od njega nisam čula ni "BU ni MU",tipičan intelektualni minijaturni bezveznjak, koji svoju guzicu grije u saborskoj stolici ;zbog takvih i nemam za koga glasati u ovoj maloj zemljici na Balkanu.Pa dajt6e seljaci probudite se već jednom i vidite tko vas predstavlja,bezveznjak,ali lukavac...


registracija
28/11/10

dansu, 28.11.10. 11:26

Hm,actually,pitam se zašto cijelo vrijeme šuti,da nije i on ,kao i ekipa iz vlade,u nekoj od afera koje se još nisu otkrile,dajte etični novinari (ako vas nisu baš sve potkupili političari)pročeprkajte malo po njemu vi ste nam još jedini ostali...a onda pravac Remetinec...


registracija
30/6/10

petrus7, 28.11.10. 12:37

PIJANDURA najobičnija.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika