11.10.2002. / 00:00

Autor: Norman Müller

MILOŠEVIĆEV PRIMITIVIZAM

U LAŽI SU KRATKE NOGE

....

Jučer je u Haagu, u procesu protiv Slobodana Miloševića, bivšeg prvog čovjeka Jugoslavije, odnosno Srbije i Crne Gore, svjedočio bivši crnogorski ministar vanjskih poslova Nikola Samardžić, te beogradski novinar Dejan Anastasijević, ratni izvjestitelj iz Hrvatske.

Jedan i drugi su teretili Miloševića, međutim “Balkanski krvnik”, popularni Sloba nije ostao dužan. Svojih sat vremena protuispitivanja iskoristio je i pobio većinu Samardžićevih navoda te ga suočavao s njegovim vlastitim izjavama u kojima je branio tadašnju službenu politiku Podgorice i Beograda.

Samardžić je navode odbacivao i tvrdio da je sve izrečeno protiv njega “podvala” i obične gluposti.

Milošević je optuživao Samardžića i da je umjesto interesa Crne Gore on branio interese Zapada i Hrvatske. ”Šlag” je Sloba ostavio za kraj i svoje protuispitivnje Milošević je završio pitanjem: “Je li znate, gospodine Samardžiću, onu srpsku narodnu poslovicu , ‘u laži su kratke noge’?”

To njegovo pitanje je izazvalo zgražanje prisutnih, a ubrzo i cijelog svijeta. Svi mediji su prenijeli tu neukusnu opasku Slobodana Miloševića. Naime, bivši ministar Samardžić je invalid kojem su obje noge amputirane.

Glavni tužitelj, Geoffrey Nice, u ime tužiteljstva, izrazio je zgražanje zbog takve izjave bivšeg jugoslavenskog predsjednika Slobodana Miloševića.

“Neka ostane zabilježeno da svi iz tužiteljstva osuđuju posljednje pitanje optuženog koje se spustilo u najveće dubine neukusa, pa još i niže”, rekao je tužitelj Nice.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika