29.11.2010. / 13:20

Autor: Nacional.hr

Detoksikacija: 4 najbolja načina čišćenja organizma

Čišćenje organizma može se provesti na različite načine, mi smo se ovaj put odlučili za post, biljne čajeve, detox dijetu i saunu. Na vama je da izaberete koji način vam najbolje odgovara

Pojačajte unos vodePojačajte unos vodeDetoksikacija je proces čišćenja organizma od toksina koji slabe imunitet i povećavaju vjerojatnost obolijevanja. Prakticiranje detoksikacije dva puta godišnje trebalo bi postati nužno i svakako preporučljivo.

Kako piše portal Zdrav život, čišćenje organizma može se provesti na različite načine, a post, biljni čajevi, detox dijeta i sauna samo su četiri u nizu. Na vama je da izaberete koji način vam najbolje odgovara!

Detox dijeta
Tijekom čišćenja organizma potrebno je konzumirati kvalitetne i zdrave namirnice. Na primjer, dvije šnitice integralnog kruha dnevno, pomoći će u procesu izbacivanja otrova iz organizma. Kada se integralni kruh dobro sažvače, nastala masa upija sve otrovne supstance iz crijeva i izbacuje ih. Isti proces odvijati će se prilikom konzumiranja kupusa. Sokovi od brusnice čisti mokraćne kanale. Također dobar čistač organizma je i sok od naranče.

Pojačajte unos svježeg voća i povrća
Tijekom detoksikacije preporuča se jesti hranu pripremljenu na jednostavan način. Primjerice, sirovo voće i povrće, sokove od svježeg voća i povrća, tople povrtne juhe.

Post
Post je jedna od najučinkovitijih metoda čišćenja organizma. Osim posta vodom, vrlo je učinkovit i post sokovima koji se provodi tako da se umjesto hrane uzimaju samo svježi sokovi, naglasak je na onima pripremljenima kod kuće. Odavno je poznato da se za čišćenje organizma koriste i biljni čajevi.

Sauna čisti organizam
Ukoliko želite svoj organizam očistiti od štetnih tvari, ne bi bilo loše da nekoliko dana provedete u sauni. Osim što pomlađuje cijeli organizam, sauna poboljšava cirkulaciju i potiče izbacivanje toksina.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

registracija
17/6/10

jjkeizerin, 29.11.10. 18:03

Vrlo lijepi clanak, koji ce sigurno koristiti svakome tko se najosnovnije brine za svoje zdravlje. Savrseno zdravlje je osnova savrsene ravnoteze; tjelesne, umne i duhovne. Savrsena ravnoteza daje osjecaj blagostanja i srece. Hocemo jos, molim vas!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika