29.11.2010. / 14:11

Autor: Hina , Nacional.hr

Kosor se sažalila nad Milanovićem i poručila: 'Rohatinski je demantirao moguću kandidaturu'

Zamoljena za komentar da je internetska stranica WikiLeaks objavila da se dio diplomatskih dokumenata odnosi i na Hrvatsku, Kosor je odgovorila kako se tu zapravo nema što komentirati

Jadranka KosorJadranka KosorPredsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor, komentirajući danas oporbene tvrdnje da je Hrvatska u dubokoj krizi i recesiji bez obzira na gospodarski rast od 0,2 posto u trećem kvartalu, ustvrdila je kako to nije točno i da joj je zapravo žao što predsjednik SDP-a Zoran Milanović tako malo zna o tome, budući da je neki dan izjavio kako ga ekonomija uopće ne zanima te da se ne bavi time, što je tom izjavom zapravo i dokazao.

"Čudi me da ga ne vesele prve naznake o tome da izlazimo iz krize i da ne podupire sve one vladine aktivnosti u provedbi vladinog programa gospodarskog oporavka i da iziđemo iz krize. Nažalost, takvo ponašanje je već viđeno", kazala je Kosor prigodom današnje dodjele vozila stopostotnim hrvatskim ratnim vojnim invalidima prve skupine.

Podsjetila je da predsjednik SDP-a Milanović nije kao čelnik oporbe nazočio glasovanju o proračunu i nije glasovao za zakon o fiskalnoj odgovornosti. "To prije svega pokazuje odgovornost tih osoba i to ne čudi", smatra premijerka Kosor.

"U raspravi o proračunu i gospodarskom napretku Hrvatske nismo čuli ni jedan jedini prijedlog, no čuli smo puno toga što se može svesti isključivo na kritiku i samo kritiku", rekla je Kosor. "Kritika nas neće izvući iz krize, ni pokrenuti ijedan projekt, niti dovesti do rasta BDP-a, nego samo zajednički rad, okupljanje i podupiranje dobrih projekata mogu nas izvesti iz krize", istaknula je premijerka.

Zamoljena za komentar da je internetska stranica WikiLeaks objavila da se dio diplomatskih dokumenata odnosi i na Hrvatsku, Kosor je odgovorila kako se tu zapravo nema što komentirati. "Bez obzira na to što će se objaviti to nikako neće poremetiti odnose između Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država, našega saveznika koji nas podupiru na europskom putu, ali koji su nas podupirali i ostvarenju strateškog cilja - članstva u NATO-u, tako da tu nema promjene", zaključila je premijerka Kosor.

Premijerka Kosor nije željela komentirati najave da će HSLS kandidirati guvernera Hrvatske narodne banke (HNB) Željka Rohatinskog za premijera, budući da je on to već, kako je rekla, demantirao.

Upitana o izmjenama Zakona o eksplozivnim sredstvima u povodu nadolazećih blagdana, Kosor je naglasila kako treba učiniti sve da zaštitimo ne samo djecu i mlade, nego i sve druge kojima prijeti opasnost i svesti je na minimum te izrazila uvjerenost da će u tome dobiti i potporu parlamenta.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 29.11.10. 16:01

Isuse koji komentar! PA zar je ovo sloboda govora??? A gdje je kultura???


registracija
30/9/09

davor12345, 29.11.10. 16:08

Rohatinski za premijera??? To bih volio vidjeti! Njemu je sasvim dobro tamo gdje je... lijepo pliva u novcu ... crawl, leđno, prsno, malo zaroni...A i dobro upravlja s tečajem i prati kako se bazeni pune i prazne...Mnogi bi ga htjeli vidjeti negdje drugdje... ali ja mislim da je zaslužio da i dalje pliva, koliko god može!


registracija
7/9/07

Vinogradar, 29.11.10. 17:48

U diplomatskim dokumentima, u kojima se spominje Hrvatska, najviše je riječi o crvenoj torbi Premijerke koju nije ispuštala iz ruke u susretu s Obamom tako da ju je ovaj morao zamoliti da metne torbu sa strane. A u torbi su bili autogrami koje je dobila od gospođe Merkel, Putina, Berlusconija i Ćire Blaževića.
Zar Ameri nemaju drugog posla nego se baviti s torbom gospođe Kosor?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika