29.11.2010. / 16:46

Autor: Hina

Pretučeni ruski novinar Oleg Kašin: "Neće me ušutkati"

Divljački pretučen ruski novinar Oleg Kašin, koji je još u bolnici, objavio je u ponedjeljak prvi članak otkako je napadnut početkom studenoga u kojemu poručuje da ga nitko "neće ušutkati", javljaju ruski mediji.

Prosvjednici su prosvjedovali u Kašinovo ime (Foto: Reuters)Prosvjednici su prosvjedovali u Kašinovo ime (Foto: Reuters)Divljački pretučen ruski novinar Oleg Kašin, koji je još u bolnici, objavio je u ponedjeljak prvi članak otkako je napadnut početkom studenoga u kojemu poručuje da ga nitko "neće ušutkati", javljaju ruski mediji.

"Moći ću normalno raditi kao i dosad. Neće me ušutkati", napisao je Kašin (30) u svom bolničkom krevetu za politički tjednik Kommersant-vlast.

Njegov bi oporavak trebao završiti u prosincu, a na posao bi se trebao vratiti u siječnju.

Kašina su napala dvojica muškaraca 6. studenoga, brutalno su ga pretukli i slomili obje noge, vilicu i prste.

Novinar Kommersanta primljen je u bolnicu u teškom stanju, posebice zbog oštećenja lubanje i dvostrukog prijeloma čeljusti pa su ga liječnici držali u umjetnoj komi.

Rusko novinarsko društvo i Amnesty International odmah su osudili taj brutalan napad. Kašin je nedavno pisao o kontroverznom projektu gradnje autoceste oko Moskve, zbog čega bi trebala biti posječena jedna velika šuma na trasi. Jedan drugi novinar koji je također svojim pisanjem pozivao na očuvanje te šume brutalno je pretučen prije dvije godine.

Predsjednik države Dmitrij Medvedev naložio je glavnom tužitelju Juriju Čajki i ministru unutarnjih poslova Rašidu Nurgalijevu hitnu istragu napada na Kašina.

Vezane vijesti

Plinio Cuccurin prijetio novinaru Glasa Istre pa mu 'zario prste u bicepse'?

Plinio Cuccurin prijetio novinaru Glasa Istre pa mu 'zario prste u bicepse'?

Predsjednik udruge Ladonja Plinio Cuccurin večeras je uoči skupštine te udruge u pulskoj Zajednici Talijana verbalno napao novinara dnevnika "Glas… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika