30.11.2010. / 11:48

Autor: Hina

Zagrebačka premijera predstave 'Ispit savjesti' 9. prosinca

Između originalnih tekstova, proze velikog pjesnika Tina Ujevića, Kurbaša postavlja pitanja i traži odgovore o moralu, religiji, odnosu žene i muškarca, prijateljstvu, ali i odgovore na izazove vlastite savjesti

Robert KurbašaRobert KurbašaAutorski projekt splitskog glumca Roberta Kurbaše, monodrama "Ispit savjesti", nastala po prozi Tina Ujevića, svoju će zagrebačku premijeru imati 9. prosinca u Židovskoj općini, a osim što glumi, Kurbaša je za predstavu napravio scensku prilagodbu i režiju.

Između originalnih tekstova, proze velikog pjesnika Tina Ujevića, Kurbaša postavlja pitanja i traži odgovore o moralu, religiji, odnosu žene i muškarca, prijateljstvu, ali i odgovore na izazove vlastite savjesti, ustvrdila je producentica predstave Anita Tripalo.

Ta predstava borba je sa samim sobom, dijalog s vlastitom savješću, ispit savjesti koji glumca, ali i gledatelja vodi do katarze jer teme kojih se dotiču Ujević i Kurbaša svevremenske su, pa predstava tjera na razmišljanje, preispitivanje vlastitog bitka, smisla i pravih vrijednosti, dodala je.

Autor glazbe je Miki Nopling, a stručni suradnik na predstavi Tomislav Najev. Od praizvedbe u ljeto prošle godine predstava je imala desetak izvedbi: u Solinu, Kaštelima, Splitu, Beogradu, Poreču, Duesseldorfu i Šibeniku.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika