01.12.2010. / 14:38

Autor: Renato Baretić

Juliana Assangea izručiti Švedskoj - po Nobela!

Zastrašujuće je, ili čak užasavajuće, otkriće da debili i obnevidjeli mediokriteti vladaju cijelim svijetom!

Ohrabrujuće je, ili barem utješno, to što se gotovo čitav svijet prema Julianu Assangeu, stripolikom superheroju globalne virtuale, sad odnosi gotovo navlas kao i proljetos hrvatske vlasti i ine političke elite prema onom kompjutorašu koji je objavio famozni registar branitelja (uzgred – što je sada s tim registrom, više ga nitko ne spominje premda je tu riječ možda i o krupnijoj lovi nego u tri Fimi-medije na kvadrat?)!

A opet, s druge strane – zastrašujuće je, ili čak užasavajuće to isto, to što se gotovo čitav svijet prema Julianu Assangeu, stripolikom superheroju globalne virtuale, sad odnosi gotovo navlas kao i proljetos hrvatske vlasti i ine političke elite prema onom kompjutorašu koji je objavio famozni registar branitelja (uzgred – što je sada s tim registrom, više ga nitko ne spominje premda je tu riječ možda i o krupnijoj lovi nego u tri Fimi-medije na kvadrat?)!

Ohrabrujuća je, ili barem utješna, spoznaja da Hrvati nisu jedina nacija s debilnom, mediokritetskom i obnevidjelom vlašću.

A zastrašujuće je, ili čak užasavajuće, otkriće da debili i obnevidjeli mediokriteti vladaju cijelim svijetom!

Ni jedno od toga dvoga nije neko posebno novo otkriće, naravno, ali objavljivanje povjerljivih diplomatskih transkripata i depeša na WikiLeaksu (odnosno u novinama koje su imune na državni hakerluk) a pogotovo skoro unisone reakcije na to govore nam da su pesimisti ipak u pravu, da državama i planetom upravljaju smiješni ljudi, mahom vrijedni žaljenja i stručne te karitativne požrtvovne skrbi. Ljudi, nema te zapadne demokracije koja Assangea danas ne bi poslala na robiju!

Video: Savjetnik kanadskog premijera predložio likvidaciju Assangea

Detalji o operaciji WikiLeaks

Gremiji najlukavijih mozgova zapadne civilizacije zadnjih su dana i noći bez prestanka na konferencijskoj vezi, u specijalnoj misiji sprečavanja tog bljedunjavog australskog asketa i traženju načina da ga se identificira, locira i transferira iza rešeteka ili, još bolje, pred tužiteljstvo u Haadu! Svi su, cijeli politički svijet, odjednom stali na branik diplomatske tradicije tračanja i zaplotnjaštva, svima odjednom odgovara da nijedna tajna ne bude otkrivena, jer, zna se, na tome počiva demokracija, a ako se otkriju sve tajne – ne idemo dalje!

I zato će Assange, ako ga uhvate i sprovedu u Švedsku zbog optužbi za brutalno, zvjersko, monstruozno seksualno zlostavljanje (u slučaju da još ne znate - jedna ga je žena prijavila da je htio nastaviti ševu i nakon što mu je ona rekla da je njoj sad dosta, a druga se kune da nije htio staviti novi kondom nakon što mu je prvi pukao!) dobiti barem 40 godina strogog zatvora. Umjesto Nobelove nagrade za mir, koju je samo u zadnjih par mjeseci zaslužio barem stoput više nego lani Barack Obama, na početku svojeg mandata.

Vezane vijesti

Zašto je slučaj Assange važan

Zašto je slučaj Assange važan

Normal 0 21 false false false HR X-NONE X-NONE U srijedu 30. svibnja britanski Vrhovni sud odbio je posljednju žalbu Juliana Assangea protiv… Više

Komentari

registracija
11/10/10

agaSovulj, 01.12.10. 15:00

Da, mnoge bi ga zapadne zemlje poslale na robiju, ali to vise govori o tim "demokratskim" zemljama nego o osnivacu Wikileaks-a. Te zemje su za demokraciju samo i iskljucivo samo onda kad to odgovara njihovim strateskim interesima, bilo politickim bilo ekonomskim. Wikileaks pomaze u razotkrivanju takvog ponasanja, zato im toliko i smeta. I moze se vrlo lako desit, na zalost, da zaglavi u zatvoru, jer svi moraju slusat velikog gazdu.


registracija
31/1/10

STTony, 01.12.10. 17:11

Julian je istinski i pravi heroj. Nadam se da će još dugo objavljivati sve čega se dočepa.


registracija
8/7/09

bankar, 01.12.10. 17:42

baš je upravo gadljivo da jedan obama koji ratuje po cijelom svijetu dobiva nobelovu nagradu. .. ta nagdrada nema smisla uopće nikakvoga..

A Julian je tipičan primjer biblijskog mučenika al pravog ne nekog političko/katoličkog šupka ,, nego pravog mučenika koji si je zbog istine sam napisao smrtnu presudu


registracija
24/3/10

bagsy, 02.12.10. 00:11

nešto istina nije na cijeni u zadnje vrijeme


registracija
9/11/09

superhik, 02.12.10. 00:50

Najgore je objaviti istinu. To samo pokazuje koja je stvarna politicka sloboda, I sloboda govora u tim tzv. Demokracijama. Debili vladaju svijetom. Svako razmisljanje je zabranjeno


registracija
10/10/09

denhaag, 02.12.10. 23:18

Za bolje poznavatelje stanja dosad objavljene vijesti nisu neko iznenadjenje. Ameri vjeruju u samo dvije zemlje: GB i Israel. Ostali nisu dovoljno dobri. Glavne udarne vijesti ce biti na bankarskom i poslovnom polju. Prisjetimo se nafte na $150 ne tako davno, real estate kolapsa u USA, trenutne krize sa eurom. Tu se vodi pravi rat i odlucuje o buducnosti ljudske rase. Lokalni ratovi ne mijenjaju skoro nista. Ovo sto se trese sa ekonomijom moze zdrobiti svijet vise nego bilo kakav asteroid.


registracija
24/11/10

killandrew, 04.12.10. 06:14

pa vi ste tako kratkovidni. Nije vam jasno da je to perfidna namještaljka njihovih pametnih ljudi adresirana na svjetske i naše 'umnike' koji su si umislili da shvaćaju što je "sloboda". Pa brane tu opskurnu figuru.Ignorable.


registracija
23/8/09

xaron, 08.12.10. 21:21

Istok svoje disidente trpa u zatvore, te oni dobivaju
Nobelove nagrade od Zapada.
Zapad svoje disidente trpa u zatvore, ali im Istok ne
daje nagrade. To je vljda sva razlika izmedju Istocnih i Zapadnih dididenata.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika