01.12.2010. / 16:10

Autor: Nacional.hr

Snježni kaos u Europi: Zatvoreni aerodromi, ceste i škole, u Poljskoj umrlo osam osoba

U Švicarskoj je zatvorena zračna luka Geneva, južnofrancuski aerodrom Lyon-Bron ne radi, a u francuskim istočnim i središnjim regijama zabranjen je promet kamionima. U Njemačkoj su otkazani letovi, registrirane su temperature od -18 stupnjeva celzijusa

Foto: ReutersFoto: ReutersTeške snježne padaline uzrokovale su prekid prometa, zatvaranje škola i smrt beskućnika u sjevernoj Europi, zatvoreni su neki od aerodroma u Britaniji, Francuskoj i Švicarskoj dok je u Njemačkoj i Španjolskoj otkazana nekolicina letova, izvještava BBC.

U Moskvi se temperatura spustila na -23.6 stupnjeva celzijusa i oborila rekord iz 1931. godine. U Poljskoj je umrlo osam beskućnika nakon što su temperature pale ispod -20 stupnjeva celzijusa, a u gradu Bialystoku zabilježeno je čak -26 stupnjeva celzijusa. Poljska policija poziva građane na suradnju u slučaju da primjete beskućnike u blizini svojih domova.

Meteorološka služba upozorila je na opasnost od snježnih mećava u većem djelu istočne i srednje Britanije, u južnoj grofoviji Surrey policija je izjavila kako još nije vidjela gore vremenske uvjete. Britanski aerodromi Gatwick i zračna luka Edinburgh zatvoreni su, kao i tisuće škola diljem Britanije.

U Švicarskoj je zatvorena zračna luka Geneva, južnofrancuski aerodrom Lyon-Bron ne radi, a u francuskim istočnim i središnjim regijama zabranjen je promet kamionima. U Njemačkoj su otkazani letovi, registrirane su temperature od -18 stupnjeva celzijusa, a neke škole i ceste su zatvorene.

Vezane vijesti

'Europa prekasno i premalo protiv dužničke krize'

'Europa prekasno i premalo protiv dužničke krize'

Europski čelnici djeluju uvijek prekasno i premalo u rješavanju dužničke krize u euro zoni i sad moraju brzo preći na djelo, izjavio je predsjednik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika