01.12.2010. / 17:58

Autor: Hina

Turski premijer najavio tužbe i napao SAD jer su ga 'popljuvali' na dokumentima s WikiLeaksa

Turski dužnosnici umanjuju utjecaj "curenja" informacija preko WikiLeaksa na tradicionalno čvrste odnose SAD-a i Turske, a predsjednik Abdullah Gul je čak napomenuo da se iza objavljenih brzojava krije zavjera

Turski premijer Recep Tayip ErdoganTurski premijer Recep Tayip ErdoganTurski premijer Recep Tayip Erdogan optužio je u srijedu američkog izaslanika za uvredu nakon što su objavljeni brzojavi u kojima ga se opisuje kao autoritarnu ličnost koja mrzi Izrael, vodi islamistički obojenu vladu i posjeduje račune u švicarskim bankama.

Povjerljivi brzojavi nekadašnjeg američkog veleposlanika Erica Edelmana su objavljeni na internetskoj stranici WikiLeaks, a datiraju od 30. prosinca 2004. godine.

"SAD mora svoje diplomate pozvati na odgovornost. SAD je odgovoran za uvrede koje njihovi diplomati nanose netočnim interpretacijama. U tim dokumentima su netočne informacije i laži", rekao je Erdogan.

Turski dužnosnici umanjuju utjecaj "curenja" informacija preko WikiLeaksa na tradicionalno čvrste odnose SAD-a i Turske, a predsjednik Abdullah Gul je čak napomenuo da se iza objavljenih brzojava krije zavjera.

Erdoganove riječi, međutim, otkrivaju gnjev, a premijer je čak dao do znanja da Turska razmišlja o pokretanju sudskih postupaka protiv nekih američkih diplomata. Mediji su objavili da je američki predsjednik Barack Obama nazvao Erdogana i Gula kako bi izgladio cijelu stvar.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 01.12.10. 18:57

Je, kako da ne!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika