02.12.2010. / 15:38

Autor: Nacional.hr

HBOR potpisao Sporazum o suradnji s Egipatskom izvoznom i razvojnom bankom

Sporazumom su utvrđena temeljna područja suradnje i razmjene informacija na investicijskim projektima između ove dvije države kao i na zajedničkim projektima Republike Hrvatske i Arapske Republike Egipat

Anton KovačevAnton KovačevPredsjednik Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak Anton Kovačev i predsjednik Egipatske izvozne i razvojne banke (Export Development bank of Egypt) Hisham Hassan potpisali Sporazum o suradnji između tih dviju institucija, priopćili su iz HBOR-a.

Svečano potpisivanje ovog sporazuma organizirano je u sklopu posjeta Vlade Republike Hrvatske Arapskoj republici Egipat te sudjelovanja hrvatskih gospodarstvenika i izaslanstva Vlade na Egipatsko-hrvatskom gospodarskom forumu.

Sporazumom su utvrđena temeljna područja suradnje i razmjene informacija na investicijskim projektima između ove dvije države kao i na zajedničkim projektima Republike Hrvatske i Arapske Republike Egipat, prije svega u području poticanja ulaganja i izvoza roba i usluga u treće zemlje. Danas potpisan sporazum nastavak je HBOR-ove strategije stvaranja preduvjeta za povećanje hrvatskog izvoza i jačanje gospodarske suradnje između Hrvatske i Egipta budući je još 2002. godine potpisan sporazum između HBOR-a i Egipatske izvozno - kreditne agencije (Export Credit Guarantee Company of Egypt (ECGE).

U 2009. godini ostvarena je trgovinska razmjena između Egipta i Hrvatske u iznosu od 110 milijuna američkih dolara. Hrvatski izvoz je iznosio 97 milijuna američkih dolara dok je uvoz iznosio 12,6 milijuna američkih dolara.

Vezane vijesti

Uspješno završena prva aukcija za Program razvoja gospodarstva

Uspješno završena prva aukcija za Program razvoja gospodarstva

U Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak (HBOR) predsjednik Uprave Anton Kovačev u nazočnosti ministra financija Slavka Linića predstavio je rezultate… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika